Společnost Disney v současné době pracuje na novém seriálu na motivy podmořských příběhů slavného dobrodružného spisovatele Julese Vernea. Nebude se však jednat o remake původního filmu 20 000 mil pod mořem s Kirkem Douglasem a Jamesem Masonem v hlavních rolích, ale o desetidílné origin story Kapitána Nema s názvem Nautilus.

Přečtěte si také: Disney si pořádně zavařil, valí se na něj žaloby

Se zprávou o seriálu Nautilus z produkce Disney přišel jako první magazín The Hollywood Reporter. Podle jejich informací se příběh zaměří na zrození Kapitána Nema, na jeho první podmořská dobrodružství, a hlavně na jeho kultovní ponorku Nautilus.

Seriál vznikne pod vedením Xaviera Marchanda (Clean) a Ananda Tuckera (Dívka s perlou). Scénář by měl mít na starosti James Dormer, který v minulosti pracoval na seriálech Protiúder a Medicejové. Zapomenout nesmíme ani na výkonnou producentku Johannu Devereaux.

„Příběhy Julese Verna jsou oblíbenou klasikou po celém světě,“ řekla Devereaux během rozhovoru pro THD. „Je pro nás velkou ctí přenést Nautilus a její posádku zpět na televizní obrazovky. Seriál bude dechberoucí, akční a velmi humorný.“

Seriál Nautilus se v současné době nachází v před–produkční fázi. Natáčení by mělo začít někdy na začátku roku 2022.