Rick Riordan, autor knižní série Percy Jackson, překvapil spoustu lidí. Spolu se svojí manželkou Becky oznámil nový seriál na motivy jeho fantasy knih. Pod videem ještě napsal pár drobných informací. V této fázi prý nemůže prozradit mnoho, ale je nadšený představou hraného seriálu, který bude sledovat původní Percyho příběh z pětidílné série. První série bude adaptovat první knihu s podtitulem Zloděj Blesku. Také slibuje, že je se svojí ženou zapojen do každého aspektu seriálu.

Perseus “Percy” Jackson je hlavním protagonistou stejnojmenné knižní série. Percy na začátku zjistí, že je synem lidské ženy a řeckého boha moří Poseidona. První díl nese název Zloděj blesku a za ním následují knihy Moře nestvůr, Prokletí Titánů, Bitva o Labyrint a Poslední z bohů.

První dvě knihy byli zadaptovány do podoby celovečerních filmů v roce 2010 a 2013. Percyho si v nich zahrál Logan Lerman . Oba filmy se dočkali rozporuplného kritického přijetí. Vznikly pod hlavičkou studia 20th Century Fox (teď pouze 20th Century), které Disney odkoupil v loňském roce. V současné době se nepředpokládá, že by se vrátil kdokoliv z lidí, kteří pracovali na filmech.