Seriálů určených pro různé streamovací služby není zjevně nikdy dost. A o Disney+, službě, která nás pravidelně zásobuje nejen dalšími příběhy ze světů Star Wars a Marvelu, to platí obzvlášť. Proto by nás nemělo překvapovat, že společnost Disney má podle všeho zájem o vznik nového seriálu, který by vycházel ze série Indiana Jones. Alespoň to tvrdí magazín Variety.

Podle nejmenovaných zdrojů Variety se v nedávné době během různých obecných jednání zmínili o možnosti vzniku dalšího seriálového Indyho lidé nejen od Disneyho, ale také ze společnosti Lucasfilm. Ta má sice nejčastěji na starosti vše spojené Star Wars, Lucasfilm však spravuje také značku Indiana Jones, stejně tak zodpovídá za nadcházející seriál Willow, který vychází ze stejnojmenného filmu z roku 1988. Zatím to každopádně vypadá, že práce na projektu ještě nezačaly, a tak bohužel v tuto chvíli nejsou k dispozici žádné informace o scenáristech, režii, obsazení nebo zaměření a zasazení příběhu.

To také znamená, že aktuálně nelze říct, zda se může v seriálu objevit také Harrison Ford v roli samotného Indiany Jonese. Ford se sice kdysi objevil v epizodě Tajemství blues, která je součástí seriálu Mladý Indiana Jones z první poloviny 90. let, v souvislosti s chystaným pátým filmem ale několikrát naznačil, že po premiéře zatím nepojmenovaného snímku režiséra Jamese Mangolda, jenž se v evropských kinech objeví 29. 6. 2023, s postavou slavného archeologa končí.

Na druhou stranu, Harrison Ford se nikdy netajil tím, že je mu postava Indiany Jonese dlouhodobě dost blízká, takže věříme, že kdyby se lidé (třeba účetní zodpovědní za vystavování tučných šeků) z Lucasfilmu opravdu snažili, do případného seriálu by známého herce dokázali dostat. Pro tuto chvíli však není ani jisté, zda na seriál dojde, zprávu Variety je tak třeba brát s určitou rezervou, nicméně zdroje tohoto magazínu se moc často nemýlí.

Podle Variety navíc Disney hledá více způsobů, jak značku Indiana Jones řádně podoj… ehm, rozšířit. Ve hře jsou další filmy, už zmíněný seriál nebo jiná média. Ani to nelze považovat za překvapivé, protože ačkoliv by měl být chystaný pátý film velkou rozlučkou s Indym, samotná značka má v kultuře stále silný zvuk. A něčeho takového se všechna hollywoodská studia vždy ráda chytají.

Prozatím ale víme jen o videohře, kterou připravuje společnost Bethesda Softworks a studio MachineGames, které je zodpovědné za novější díly série Wolfenstein a za nový obsah pro klasickou střílečku Quake z roku 1996. Výkonným producentem celého projektu je Todd Howard, kreativní ředitel studia Bethesda Game Studios (sága The Elder Scrolls, Starfield, Fallout 3, Fallout 4, Fallout 76, Fallout Shelter), a při hraní máme poznat doktora Jonese na vrcholu jeho kariéry.