Společnost Disney se snaží nabídnout všechny filmy z Marvel Cinematic Universe (do dnešního dne je to 23 titulů) svým předplatitelům nedávno spuštěné streamovací služby Disney+, která se bude postupně rozšiřovat do celého světa. Uživatelé Disney+ ale nemohou počítat, že se v blízké době podívají na hlavní filmy s pavoučím mužem, tedy na Spider-Man: Homecoming a Spider-Man: Daleko od domova (Spider-Man: Far From Home).

Ptáte se proč? Je to z důvodu toho, že na tyto filmy s Tomem Hollandem v hlavní roli má práva společnost Sony, a to i přesto, že byly v produkci Marvel Studios a Sony Pictures. Kvůli tomu je pro Disney obtížné přinést filmy na vlastní streamovací platformu. Z vyjádření se ale zdá, že si z toho v Disney těžkou hlavu nedělají.

Ricky Strauss, vedoucí obsahu a marketingu pro Disney+, řekl kolegům z The Verge, že milují své přátele v Sony, ale nemají v úmyslu mít v nabídce Disney+ live-action filmy Spider-Mana. Zástupce Disney poznamenal, že na Disney+ uvidíme všechny animované snímky se Spider-Manem, které jsou připraveny pod Marvelem, ale v současné době nemají v plánu velké filmy se Spider-Manem. „Ale kdo ví, co se může v budoucnu stát?“ dodal Strauss.

Jinými slovy, situace se v budoucnu může změnit. Zejména poté, co skončí smlouva mezi Sony a Netflixem, který má zaručený filmy ze světa Spider-Mana. Ta by měla vypršet v následujících letech. Ostatně Disney se smlouvou Netflixu bojuje i dnes, filmy Black Panther, Ant-Man a Wasp, Avengers: Infinity War a Thor: Ragnarok budou kvůli smlouvě na Disney+ dostupné až začátkem příštího roku. Jinak se Disney snaží většinu filmů dostat pod hlavičku Marvelu, aby se situace v budoucnu neopakovala.