Disney vydal první plnohodnotný trailer na svůj již šedesátý animák, který ponese název Encanto. Trailer nás tak nechává důkladněji nahlédnout do života sympatické kolumbijské rodinky, která je obdařená magickými schopnostmi. A jelikož to bude Disney animák, tak se to samozřejmě neobejde bez řady písničkových sekvencí. Na těch pracuje Lin-Manuel Miranda, který mimo jiné pracuje i na live-action remaku Malé mořské vílyAlanem Menkenem. Ve filmu se dočkáme až osmi písní, přičemž uslyšíme nejen angličtinu, ale i španělštinu. Však jsme přeci v Kolumbii, caramba! 

Hlavní hrdinkou filmu bude Mirabel Madrigal (Stephanie Beatriz), členka rozsáhlé rodiny Madrigalů, která vládne nejrůznějšími magickými schopnostmi. Před mnoha lety jim byly tyto kouzelné dary propůjčeny díky kouzelné svíčce. Mirabel se však jako jediná narodí bez nich, což jí ale nezabraní v tom, aby se stala jedinou osobou, jež může zachránit svou rodinu a městečko Encanto, které se nachází v kolumbijských horách, před úplnou ztrátou magie. 

Film si vzali pod režisérský palec Jared Bush a Byron Howard, kteří jsou například zodpovědní za animák z roku 2016 Zootropolis: Město zvířat, což je docela dobrá záruka kvality. Kromě Stephanie Beatriz ve snímku uslyšíme také hlasy Diane Guerrero a Wilmera Valderrama. Filmu se dočkáme již 25. 11. 2021