Seriál Dexter, který vypráví o „dobrém“ sériovém vrahovi, jenž vyhledává a zabijí pouze zloduchy a zločince, patřil ve druhé polovině nultých let mezi nejslavnější příběhové seriál všech dob. A to zcela zaslouženě, seriálu totiž nechybělo napětí, dobře napsané postavy, plus ani kvalitní ironický humor. Spousta fanoušků však prožila opravdu trpké zklamání z poslední osmé série. Mnozí fanoušci totiž čekali, že ve finálové řadě bude Dexter konečně odhalen, přičemž na něj jeho bývalí kolegové od policie uspořádají hon, aby ho předali do rukou zákona. Mělo to být velkolepé finále, ke kterému všechny předchozí řady vedly. Ale nic takového se ve výsledku nestalo. Místo toho jsme se dočkali zcela všední a nezajímavé řady s banální zápletkou a trapným padouchem, přičemž jediná velkolepá a osudná sekvence se odehraje až v posledních deseti minutách. Nejenže Dexter nebyl nikdy odhalen, ale navíc seriál skončil depresivním a neuspokojivým stylem, který ani neměl tu slušnost dát svým fanouškům řádné sbohem. 

Ještě před ohlášením nadcházející deváté série, která ponese název New Blood, vyjadřovali fanoušci celá léta svou frustraci z celkového zakončení seriálu. A jak se zdá, tak ani Dexterův představitel Michael C. Hall nebyl z konce příliš odvařený. V rozhovoru pro Entertainment Tonight odhalil, že také moc nebyl spokojený s tím, jak byl seriál uzavřen.

,,Naprosto chápu onu nespokojenost fanoušků nad tím, jak celý seriál skončil, protože ve skutečnosti vlastně neskončil. Zanechalo nás to v tomto zcela nevyřešeném bodě. A i když mi dávalo smysl, že se Dexter po tom všem chaosu v této pozici dobrovolného vyhnanství ocitl, určitě chápu, proč to pro fanoušky působí neuspokojivě. Celou tu dobu, kterou strávili se seriálem, se chtěli dočkat něčeho, co finále nedokázalo uskutečnit. Stejně jako jsem věděl, že seriálové finále nesednulo fanouškům, tak i já jsem věděl, že to vlastně nesednulo ani mně, tudíž jsem cítil, že následky toho závěru budu muset ještě někdy prozkoumat.“

Fanoušci se proto modlí, aby nadcházející série dala Dexterovi skutečné uspokojivé finále, které jeho příběh konečně jednou provždy uzavře. Na deváté sérii každopádně pracoval sám Clyde Phillips, který byl showrunnerem seriálu během jeho prvních čtyř řad. Tak snad se nám Dexteřík opravdu vykoupí. Prvního dílu deváté série se dočkáme již tuto neděli, tedy 7. 11. 2021.