Mezi nejočekávanější DC filmy bezpochyby patří i sólovka o Batgirl, kterou měla ztvárnit herečka Leslie Grace. Několik zdrojů ale přišlo s poměrně šokující zprávou, jež bude pro fanoušky, kteří se na film těšili, poměrně zdrcující. Studio Warner Bros. Discovery se údajně rozhodlo celý film zrušit. A to i navzdory tomu, že produkce, jejíž rozpočet činil asi 90 milionů dolarů, už je nějakou dobu u konce. Snímek měl údajně vyjít někdy ke konci letošního roku jak v kinech, tak i na HBO Max, ale k ničemu takovému už patrně nedojde. Pro mnohé to může být smutná zpráva především také z toho důvodu, že v Batgirl se měl mimo jiné objevit i Michael Keaton, který si zopakuje svou ikonickou roli Batmana. Na netopýřího ochránce Gothamu od Tima Burtona si ale tak budeme muset počkat o něco déle. 

A co je vlastně důvodem zrušení filmu? Snímek si už údajně prošel prvními testovacími projekcemi, nicméně publikum, kterého na něm bylo přítomné, z filmu nebylo vůbec nadšené. Mnozí prohlašovali, že film je „obrovským zklamáním“, které oproti jiným superhrdinským snímkům vypadá strašně lacině. A jelikož se představitelé Warner Bros. Discovery, které momentálně vede David Zaslav, obávali, že film by tak mohl být komerčním propadákem, rozhodli se premiéru zrušit. Batgirl byla původně plánována jako exkluzivita pro HBO Max, ale později se rozhodlo, že se podívá i do kin.

Podle zdrojů od serveru The Wrap se Warner Bors. Discovery chce hlavně zaměřit na tvorbu velkých filmů, které budou určeny především pro kina. A Batgirl na to údajně prostě neměla. Zdroje ale zároveň uvádějí, že studio chce i nadále spolupracovat jak s režiséry Adilem El Arbim a Bilallem Fallahem, tak i s hlavní představitelkou Leslie Grace. 

Nutno také dodat, že film nebyl vyloženě smazán z existence, byl však archivován s tím, že není jasné, zda ještě někdy spatří světlo světa. Společnost Warner Bros. Discovery zatím nekomentovala zrušení Batgirl, stejně tak ani to, jak by to mohlo ovlivnit jejich plány pro DCEU. Ve snímku se taktéž měli objevit herci jako J.K. Simmons, Jacob Scipio a Brendan Fraser.