Není žádným tajemstvím, že poslední film Riana Johnsona, kterým byla komediální krimi Na nože s Danielem Craigem v hlavní roli, byl jednoznačně trefou do černého. Proto asi není příliš překvapivé, že se již brzy dočkáme pokračování. To ponese název Na nože: Glass Onion (Glass Onion: A Knives Out Mystery), přičemž Craig se v něm opět chopí role detektiva Benoita Blanca. A nyní už konečně také víme, kdy přesně k nám film dorazí. Zprvu to vypadalo, že druhý díl by se mohl na Netflixu, který práva k filmové sérii od studia Lionsgate odkoupil na jaře minulého roku, objevit někdy během letošního podzimu, ale zdá se, že čekání se nakonec krapet protáhne.

Dvojka bude na streamovací platformě uvedena až těsně před Vánoci, přesněji 23. 12. 2022. 

Příběh dvojky si zase posvítí na zcela nový případ, který bude muset lišácký Blanc rozlousknout. Tentokrát se bude muset vydat na soukromý ostrov ve Středozemním moři, který patří miliardářovi Milesu Bronovi (Edward Norton). Právě tam totiž dojde k tajemné vraždě, která zaseje strach do srdcí všech dalších obyvatel ostrova. Podaří se Blancovi přijít celé záhadě na kloub? To se necháme překvapit. Johnson taktéž potvrdil, že i druhý díl silně čerpal z děl od Agathy Christie, především z případů Hercula Poirota. Zároveň ale také bral inspiraci z nejrůznějších mysteriózních filmů o vraždách, jmenovitě například ze snímku Konec Sheily z roku 1973.

Samotný název filmu vychází podle slavné písně od Beatles, kterou milovaná britská skupina složila v roce 1968. Není to ostatně poprvé, co Johnson něco takového udělal. První díl se v originále nazývá Knives Out, což je také název jedné z písní skupiny Radiohead.

Johnson se opět ujal otěží scenáristy a režiséra, přičemž po premiéře by se údajně měl hned vrhnout na tvorbu třetího dílu.

Mezi další herecké hvězdy, které v pokračování uvidíme, patří Kathryn Hahn, Ethan Hawke, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick a Madelyn Cline.

Těšíte se?