Videohra Assassin's Creed: Brotherhood je velice důstojným nástupcem vynikajícího dílu Assassin's Creed 2, který mnozí fanoušci slavné herní série považují za ten úplně nejlepší. Brotherhood je druhým dílem z takzvané Trilogie o Eziovi, který je hlavní postavou jak v Brotherhoodu, tak i v Assassin's Creed 2 a Assassin's Creed: Revelations. V druhé části jeho velkolepého příběhu se Ezio vydává do Říma, aby se postavil rodu Borgiů, který má silné konexe s templáři, úhlavními nepřáteli řádu assassínů. Předním padouchem se tak stane Cesare Borgia, syn papeže Alexandra VI. (Rodrigo Borgia), který zastával úlohu hlavního antagonisty v Assassin's Creed 2.

A pokud jste milovníci jak Brotherhoodu, tak i deskových her, tak pro vás máme skvělou zprávu. 

České lokalizace retailové verze se totiž dočká deskovka Assassin's Creed: Brotherhood of Venice, která úspěšně prošla kickstarterovou kampaní. Co se týče obsahu, tak na vás v podstatě čeká to samé, co lze prožít i ve videoherní předloze. Vydáte se do Říma roku 1509, přičemž následně si vyberete jednoho (nebo více) z dostupných assassínů, za kterého budete hrát. Toho pak bude možné postupně vylepšovat. Spolu s ním budete během hry plnit nejrůznější mise, budovat svá sídla a samozřejmě bojovat s řádem Templářů. Hráči tak budou muset najít ideální rovnováhu mezi opatrným plížením a zběsilými boji, aby mohli úspěšně plnit jednotlivé mise. Detailní podobu deskovky si můžete prohlédnout na následujících fotkách.

Hra je určená pro 1-4 hráče od 12 let. Zatím však neznáme přesné datum, kdy se deskovky dočkáme. Údajně by to ale mělo být buď koncem letošního roku, nebo až na jaře roku 2023. Samotní tvůrci si dali opravdu záležet na tom, aby se jejich hra mohla hrdě postavit vedle herní předlohy. Přesvědčit se o tom můžete v následujícím videu, které pojednává o jejím vývoji.

Který díl Assassin's Creed máte nejraději?