Pavel Fritz je zaměstnanec Národní referenční laboratoře pro virové hepatitidy, jenž ve svém volném čase píše zajímavé příběhy z vědeckofantastických světů. Svůj první komerční titul s názvem Letka 307 přinesl na český knižní trh v roce 2012 díky nakladatelství Straky na vrbě. Tato kniha přinesla zajímavý příběh o kruté vesmírné válce mezi lidmi. O tři roky později přispěl Fritz dalším scifi románem s názvem Přístav u řeky Styx, který se věnoval záhadnému objevu na měsíci Europa. Posledním velkým titulem Pavla Fritze byla povídková sbírka Archa zrůd, která obsahovala třináct hororových a vědeckofantastických povídek z vesmíru.

Po celkem dlouhých pěti letech se Pavel Fritz opět vrací na český knižní trh. Jeho nová povídková sbírka s názvem Studené světlo hvězd, jež vyjde pod taktovkou nakladatelství Epocha, opět vezme čtenáře do tajuplného vesmíru, do rolí astronautů, průzkumníků i ostřílených mazáků z ozbrojených složek.

„Jaký je to pocit, prohledávat vrak dávno pohřešované kosmické lodi? Jaký je to pocit postupovat s jednotkou výsadkářů proti potvorám, co vyhubily většinu lidstva?

Přečtěte si také: Knižní předloha sci-fi filmu Příchozí dostává nové vydání

Na stránkách této knihy střetnete bestii z labyrintu, prozkoumáte záhadný umělý měsíc a odkryjete tajemství jednoho velmi vzdáleného masového hrobu. Po boku palubního kněze navštívíte Saturnův měsíc Titan a s Plukovníkem Kruzelem se vylodíte na mýty opředené planetě 808.“

Autor prozrazuje, že sbírka Studené světlo hvězd přinese deset syrových příběhů z mrazivého vesmíru, jejichž hrdinové procházejí peklem. Těšit se můžete na akci, tajemství, přežívání, ale dokonce i na lásku pod hvězdami. To vše na 520 stranách.

Podle informací na webových stránkách nakladatelství Epocha by se kniha měla v prodeji objevit na konci letošního dubna/apríla. Ukázka z knihy v současné chvíli není k dispozici.