Johnny Depp to v současnosti nemá lehké. Během probíhajícího stamilionového soudního procesu herec obvinil Amber Heard za zničení jeho kariéry tím, že zveřejnila článek, týkající se podrobností jejich vztahu. Při výslechu svého právníka Depp přiznal, že ho společnost Disney vyřadila z filmu Piráti z Karibiku 6 jen několik dní po zveřejnění článku. O této skutečnosti informoval deník Daily Mail, v němž se uvádělo, že Depp „končí v roli Jacka Sparrowa“.

„O ničem takovém jsem nevěděl, ale nepřekvapuje mě to,“ vypověděl herec prostřednictvím Variety. „Uplynuly dva roky, kdy se po celém světě neustále mluvilo o tom, že jsem mlátič manželek. Takže jsem si jistý, že se Disney pro jistotu snaží přerušit se mnou jakékoli vazby. Hnutí #MeToo bylo v té době v plném proudu.“

Mezitím bylo zahájeno natáčení nových Pirátů z Karibiku s Margot Robbie v hlavní roli. Není známo, zda by si Depp zahrál po jejím boku, případně zda byla tato verze Pirátů z Karibiku 6 přepracována až po hercově odchodu. Deppova probíhající žaloba však tvrdí, že jeho kariéra utrpěla nenapravitelnou újmu, když Amber Heard napsala do deníku Washington Post článek, v němž se o Deppovi zmiňovala. Herec sám tvrdí, že za jeho kariérní problémy může právě tento článek, nikoli dřívější obvinění z roku 2016.

„Byl bych skutečný prosťáček, kdybych si nemyslel, že na základě slov paní Heardové došlo k ovlivnění mé kariéry, ať už v nich bylo zmíněno mé jméno, nebo ne," řekl. Rovněž uvedl, že jeho kariéra „skončila od okamžiku, kdy byla obvinění vznesena“.

„Jakmile se to stalo, byl jsem ztracen. Bez ohledu na výsledek tohoto procesu si to ponesu do konce svých dnů... Soudím se s ní kvůli pomluvě a různým nepravdám, které použila, aby ukončila můj život,“ prohlásil herec.

Přečtěte si také: In the Fire: Amber Heard jako doktorka z 19. století pečuje o chlapce s děsivými schopnostmi

Depp však také potvrdil, že společnost Disney nadále prodává zboží s postavou Jacka Sparrowa. „Mou postavu z atrakcí neodstranili,“ řekl. „Nepřestali prodávat panenky kapitána Jacka Sparrowa. Nepřestali prodávat nic. Jen nechtěli, aby za mnou zůstalo něco, co by se našlo.“

Navzdory předchozímu tvrzení také potvrdil, že se k Pirátům z Karibiku už nikdy nevrátí. Vyšetřovatel Ben Rottenborn řekl: „Faktem je, pane Deppe, že kdyby za vámi Disney přišel s 300 miliony dolarů a milionem alpak, nic na světě by vás nepřimělo vrátit se a pracovat s Disney na filmu Piráti z Karibiku? Je to tak?“ „To je pravda,“ odpověděl Depp.

Vypadá to, že dny kapitána Jacka Sparrowa jsou sečteny a franšíza pravděpodobně popluje dál bez něj. Zvlášť teď, když Disney chystá nový restart.