Disneyho 20th Century Studios vydalo trailer na nový komediální rodinný film o významu přátelství: Rozbitý robot Ron. Jedná se o první film určený pro kina od britského animačního studia Locksmith Animation. Účinkují Zach Galifianakis (Missing Link, The LEGO Batman Movie) a Jack Dylan Grazer (Luca, IT). Film vyjde 22. října, což je celosvětový „den nejlepších přátel“, kterému chtějí tvůrci vzdát hold.

Rozbitý robot Ron je příběhem sociálně trapného středoškoláka Barneyho a Rona, nového inteligentního robota, který se má stát okamžitě po zapnutí nejlepším přítelem. Ronovy roztomilé poruchy, které se odehrávají na pozadí digitálního věku, je uvrhnou na dobrodružnou cestu, při které se musí oba vyrovnat se zamotaností skutečných vztahů.

Hlasové obsazení snímku zahrnuje: Olivii Colman (The Crown), Eda Helmse (The Office), Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom), Roba Delaneyho (Deadpool 2), Kylie Cantrall (Gabby Duran and the Unsittables), Ricarda Hurtada (The Goldbergs), Marcuse Scribnera (Black-ish) a Thomase Barbusca (Chad).  

Režisérem snímku je veterán z Pixaru Jean-Philippe Vine, který se podílel na příběhu filmů Auta 3 a Hodný Dinosaurus za pomoci spoluzakladatelky Sarah Smith (Velká vánoční jízda). Mezi další tvůrce zapojené do projektu patří Octavio Rodriguez (spoluscénárista CoCo a Úžasňákovi 2). Scénář napíše Peter Baynham (Borat 2). Julie Lockhart (Ovečka Shaun ve filmu), Lara Breay a Elisabeth Murdoch budou film produkovat.

Londýnská animační společnost taktéž produkuje vánoční film „That Christmas,“ který vychází z dětských knih autora a režiséra Richarda Curtise (Láska nebeská) pod hlavičkou Warner Bros.