V roce 2017 jsme se dočkali z dílny Netflix americké hrané adaptace populární mangy Death Note, ze které vznikl i neméně slavný anime seriál. Ale zatímco manga a zmíněný seriál vychvalují fanoušci do nebes, netflixová adaptace se dočkala poměrně dost negativních ohlasů. Pobouření byli především fanoušci původní mangy, podle kterých film vůbec nerespektoval ducha předlohy. I přesto se ale film pravděpodobně dočká pokračování, ovšem Masi Oka, jeden z hlavních producentů, oznámil, že druhý díl bude brát ohled na veškerou fanouškovskou kritiku. Tvůrci si chtějí opravit reputaci tím, že se fanouškům pokusí naservírovat přesně to, o co žádali. 

Příběh mangy a seriálu Death Note se točí kolem postavy jménem Light Yagami (v netflixové verzi Light Turner). Jedná se o velice inteligentního, ale do jisté míry i před světem uzavřeného studenta, kterému se do ruky dostane tajemný zápisník s hrůznými schopnostmi. Pokud do něho někdo napíše pravé jméno nějaké osoby (s požadavkem, že pisatel musí znát tvář dotyčného), daný člověk zemře. Lighta tak popadne spasitelský komplex, přičemž začne likvidovat pro něho nežádoucí lidi na celém světe. Do cesty se mu ale brzy postaví tajemný detektiv, který si říká “L“. S Lightem tak začne svádět intelektuální souboj, během kterého se oba snaží zjistit pravou identitu toho druhého. 

I přestože netflixová verze příběhu se dočkala negativních reakcí, Takeshi Obata a Tsugumi Ohba, kteří stojí za původní komiksovou předlohou, film chválili. Zmíněné pokračování sice ještě od Netflixu nedostalo oficiálně zelenou, ale tvůrci už začali psát scénář. A právě Masi Oka sdělil, že jeho tvorba zásadně bere ohled na divácké reakce, které se týkaly filmu předešlého. Tudíž věří, že s nadcházejícím pokračováním budou fanoušci už tentokrát více spokojeni. Tvůrci taktéž slibují, že druhý díl bude mnohem více čerpat z původní předlohy, což, přiznejme si, bylo něco, co měl první díl udělat hned na prvním místě.