První dvě hrané adaptace s komiksovým anti-hrdinou Deadpoolem pod záštitou 20th Century patřily mezi jedny z nejoblíbenějších superhrdinských filmů posledních let, což je vzhledem k úspěchu giganta jménem MCU o to úctyhodnější. Zatímco první díl vznikal na relativně nízkém rozpočtu právě pod taktovkou 20th Century, na pokračování už částečně dohlíželo Disney, které v průběhu produkce právě tuto společnost odkoupilo.

Naštěstí si ale navzdory pochybám druhý díl stále zachoval svoje hodnocení 18+, díky kterému se, mimo jiné, první díl stal tak úspěšným. Ačkoli ale fanoušci dostali to, co chtěli, budoucnost série byla trochu nejistá. Že na třetí díl dojde, bylo jasné a koncem předminulého roku to dokonce potvrdil sám Ryan Reynolds, od té doby ale bylo převážně ticho a kromě předchozího neoficiálního potvrzení, že by měl Marvel i nadále povolit hodnocení 18+, se vlastně o filmu vůbec nemluvilo.

Ledy nakonec prolomil sám prezident Marvel Studios, Kevin Feige, v rozhovoru s Collider. Tamním redaktorům totiž potvrdil hned tři skvělé zprávy týkající se filmu Deadpool 3.

Tou první je, že si třetí díl skutečně zachová svoje „R-kové“ hodnocení, tedy již zmíněné 18+. Měli bychom se samozřejmě i tentokrát dočkat částečně ujetého a částečně úchylného humoru. To ovšem zastiňuje druhá zpráva, kterou je fakt, že Deadpool 3 bude součástí Marvel Cinematic Universe; kromě jiného tedy půjde o první ryze dospělácký MCU film. Především to znamená, že s ním má Marvel v tomto universu větší plány a kupříkladu fanoušky dlouho očekávaný crossover se Spider-Manem je zase o něco blíže realitě.

K zamyšlení se určitě hodí i Deadpoolovo spojení s X-Meny. Svým zvláštním způsobem totiž byly první dva díly s filmovou sérií X-Men spojeny, protože společnost 20th Century vlastnila práva na tuto skupinu superhrdinů. To je důvod, proč se doposud X-Meni neobjevili v MCU filmech (a také proč tam byl úplně jiný Quicksilver, než ten v X-Menech). Teď ovšem práva patří Disney, a tedy Marvel Studios. Deadpool 3 tak poskytuje perfektní cestu, jak případně nejen zahodit kontinuitu předchozích dílů Deadpoola a hraných X-Menů, ale zároveň představit kontinuitu zcela novou. Deadpool je totiž postava známá svým bořením čtvrté zdi, což ukázal již v prvním filmu, kde komentoval změnu herce v roli Profesora X. Může to tedy být znovu Deadpool, kdo okomentuje případné změny v celém univerzu.

Kromě toho Kevin Feige také zmínil už starší zprávu, že se na scénáři aktivně podílí nejen sám herec Ryan Reynolds, ale také sestry Molyneuxovy, které se proslavily hlavně coby jedni z hlavních scénáristů animovaného seriálu Bob's Burgers (Bobovy burgery), přičemž nedávno došlo na vydání prvních dílů jejich nového seriálu The Great North.

Poněkud smutnější, avšak pochopitelnou zprávou je, že k začátku natáčení má dojít přinejlepším až příští rok; což znamená, že se filmu nejspíš nedočkáme až do roku 2023 nebo 2024. Přesto fakt, že se ho v nezměněné, ne-li díky implementaci do MCU rovnou vylepšené, podobě dočkáme, to krásně vyvažuje. Jak ovšem poukazuje právě i server Collider, je dost možné, že se samotné postavy v jednom z filmů nebo seriálů dočkáme o něco dříve v podobě camea. Tak uvidíme, třeba budeme mile překvapeni. Připomeňme si totiž, že Marvel nedávno těch filmů a seriálů oznámil opravdu spousty.