Ryan Reynolds, představitel komiksového rozhodně-ne-hrdiny Deadpoola, dnes v noci zbořil internet vydáním nového videa, v němž odhalil, že se filmového Deadpoola 3 dočkáme 6. 9. 2024 a že se ve filmu znovu objeví Hugh Jackman jako Logan alias mutant Wolverine z X-Menů. Video nepřekvapivě spustilo lavinu nadšení a dotazů ze strany fanoušků, a tak Reynolds s Jackmanem přispěchali s další aktualizací, která má ty nejdůležitější otázky zodpovědět.

V popisku videa oblíbení herci slibují detaily spojené s časovou linií, kanonizací filmu Logan: Wolverine z roku 2017, napojením na MCU a jestli to Reynolds a Jackman dokážou dělat celý den. Jenomže... nakonec jsme se dočkali pouze ujištění, že Deadpool 3 nesáhne na existující filmový konec Wolverina, který jsme viděli právě v oblíbeném a úspěšném snímku Logan: Wolverine. Jeho příběh se koneckonců odehrává v roce 2029, což nám Reynolds připomíná i v novém videu.

Logan: Wolverine je proto zcela separátní záležitost, která je očividně nezávislá na Deadpoolovi 3, a tak stále platí, že Logan zemřel ve filmu z roku 2017. A ani Reynolds, ani Jackman tento fakt zjevně měnit nehodlají. Samozřejmě nám to ale neodpovídá na otázku, zda můžeme brát Loganův konec jako kanonickou věc, nebo jako součást MCU, takže nové video pouze přilévá olej do ohně plného fanouškovských dotazů. Ničemu nepomáhá ani fakt, že namísto nástřelu děje třetího Deadpoola můžeme vidět pouze blbnutí Jackmana s Reynoldsem.

Oběma pánům se každopádně nedají upřít zásluhy na stylovém a zároveň prostém marketingu, který zjevně na fanoušky zabírá. Můžeme se tedy jen dohadovat o tom, s čím Ryan Reynolds a Hugh Jackman přijdou příště, až zase budou mít potřebu natočit nějaké vysvětlující video. Nebo až se přiblíží premiéra Deadpoola 3. A když už je řeč o filmovém Loganovi, proč si na závěr nepřipomenout trailer, který je pořád stejně parádní jako před šesti lety.