Jméno Joshe Brolina se zcela jednoznačně zaryje do paměti každého fanouška marvelovek, protože právě on ztvárnil arci-padoucha Thanose, šíleného titána, který dal našim MCU hrdinům opravdu pořádně zabrat. Ne mnoho lidí ale ví, že charismatický herec byl původně velice blízko od toho, aby mu k nohám přistála role DCEU Batmana, které se nakonec ujal Ben Affleck. V rozhovoru pro podcast Happy Sad Confused sdělil, že by roli s chutí přijal, nicméně režisér Zack Snyder se nakonec rozhodl, že dá přednost Affleckovi.

,,Bylo to jeho rozhodnutí, ne moje. Byla by to taková starší a chraplavější verze, pokud se to dá takhle říct. To by upřímně bylo zábavné, možná to udělám, až mi bude 80 let.“

Poté vtipkoval o tom, že se mu líbí ony šance být součástí něčeho, co by mohlo být buď úplným selháním a malérem, nebo naopak velkým úspěchem. Odkázal tak tím na spandexovou verzi Batmana s Georgem Clooneym, která je dodnes považována za nejhoršího hraného Batmana všech dob. 

Brolin byl pro roli Batmana zvažován ještě před jeho obsazením do Deadpoola 2, ve kterém ztvárnil drsňáckého Cablea, a těsně před jeho obsazením do role Thanose. Pokud by se však herec nakonec opravdu stal netopýřím ochráncem Gothamu pro film Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, kdo ví, nakolik by to ovlivnilo jeho herecké působení v superhrdinském univerzu. I přestože výše uvedený snímek mezi kritiky a diváky příliš velký úspěch neslavil, Affleckova verze Batmana byla přijímána převážně kladně. To samé se ovšem nedá říct o Clooneyho Batmanovi ze snímku Batman a Robin, který sympatický herec považuje za největší omyl své kariéry. 

Pokud by Brolin, kterému v roce 2016 bylo 48 let, DCEU Batmana skutečně ztvárnil, stal by se nejstarším hercem, jenž by si netopýří plášť v hraném filmu oblékl. Tuto korunu však i nadále drží Ben Affleck, který Batmana poprvé ztvárnil ve svých třiačtyřiceti letech. Brzy ji ale bude muset předat sedmdesátiletému Michaelu Keatonovi, který se do slavné role vrátí nejenom v nadcházející sólovce o Flashovi, ale i v připravovaném filmu o Batgirl.

Jak by se vám Josh Brolin líbil v roli Batmana?