Když minulý týden premiéroval v kinech dlouho očekávaný Black Adam, zároveň to znamenalo, že pozici šéfa DC Films po dlouhých letech opustí Walter Hamada. S jeho odchodem tak muselo studio Warner Bros. Discovery najít vhodného náhradníka a člověka, který by se mohl stát takovým Kevinem Feigem pro filmový DC univerz. A zdá, že společnost konečně našla svého spasitele… tedy vlastně nakonec dva.

Nedávno totiž studio oficiálně oznámilo, že DC Films povede režisér James Gunn a producent Peter Safran. Oba dva tak budou mít kompletní dohled nejenom nad všemi budoucími DC filmy, ale i seriály a animáky. Zároveň také budou úzce spolupracovat s producenty výše zmíněné společnosti Michaelem De Lucou a Pam Abdy, kteří na celý univerz nějakou dobu dohlíželi po odchodu Hamady.

Jamese Gunna asi není třeba příliš představovat, samozřejmě se jedná o talentovaného režiséra a scenáristu, který DCEU obohatil svým Sebevražedným oddílem z minulého roku, plus také seriálem Peacemaker s Johnem Cenou v hlavní roli. Pro ten momentálně chystá druhou řadu, zároveň také pracuje na dalších DC projektech, včetně zatím nepojmenovaného seriálu, který by se měl zaměřit na Amandu Waller.

Gunn je taktéž tvůrcem marvelovských Strážců Galaxie, ovšem jakmile bude příští rok na jaře premiérovat dlouho očekávaný třetí díl, počítejte s tím, že režisér bude posléze exkluzivně pracovat pouze pro DC.

Peter Safran je zas producentem, který například dohlížel na DC snímky jako Aquaman, Shazam! a Sebevražedný oddíl. Taktéž se podílel na vývoji hororů jako V zajetí démonů, Annabelle a V zajetí démonů 2.

Podle informací od různých insiderů měla pozice šéfa DC Films připadnout pouze jemu, nicméně producent se jí zdráhal přijmout do té doby, dokud vedle sebe nebude mít nějakou kreativní duši. A James Gunn se tak zdál být nejideálnějším kandidátem. Gunn a Safran tak v rámci svého pasování učinili oficiální prohlášení, které znělo následovně:

,,Je nám ctí, že se můžeme stát správci těchto úžasných DC postav, které jsme od dětství milovali. Těšíme se na spolupráci s nejtalentovanějšími scenáristy, režiséry a herci na světě, abychom vytvořili integrovaný, mnohovrstevný vesmír, který ale stále umožní tvůrcům se individuálně projevit. Náš závazek vůči Supermanovi, Batmanovi, Wonder Woman, Aquamanovi, Harley Quinn a ostatním postavám ze stáje DC se rovná pouze našemu závazku vůči zázraku lidských možností, které tyto postavy představují.

,,Jsme nadšení, že budeme moci oživit filmový zážitek po celém světě tím, že budeme vyprávět některé z největších, nejkrásnějších a nejvelkolepějších příběhů, jaké kdy byly vytvořeny. A jsme obzvláště nadšení z toho, že to všechno děláme s Mikem, Pam, Caseym, Channingem a celým týmem Warner Bros. Discovery, a jsme vděční Davidu Zaslavovi, jenž s námi sdílí odvážnou vizi pro celou franšízu, a díky tomu nám do rukou svěřil tuto jedinečnou příležitost. Nemůžeme se dočkat, až vás všechny zavedeme do nové kapitoly DCU.“

Co to tedy bude znamenat pro DC? Možná novou zlatou éru? To se teprve necháme překvapit. Oba dva noví šéfové, kteří mají před sebou pěkně těžkou práci s projekty jako pokračování Batmana, Shazama a Aquamana, se budou každopádně zodpovídat pouze Davidu Zaslavovi, řediteli Warner Bros. Discovery, jenž pro filmové DC chystá svůj desetiletý plán.

Každopádně jim budeme držet palce!