Nejoblíbenější superpadouška z DC univerza, Harley Quinn, dostane svou novou komiksovou sérii. O tom nás na svých stránkách informoval sám velký vydavatel DC Comics. Série s názvem Harley Quinn: Black + White + Red by měla mít okolo 14 různých sešitů, které budou vycházet každý pátek. A jelikož v USA koronakrize stále nepolevila, bude se jednat pouze o digitální distribuci.

Série samotná pak bude také vhodná pro občasné čtenáře komiksů, protože každý ze sešitů bude obsahovat samostatný a hlavně ukončený příběh. Navíc by měl každé číslo tvořit někdo jiný, takže se dočkáme odlišných podání. Vyprávění a kresba bude ve stylu klasické série Batman: Black & White, tudíž bude kresba černobílá, ale navíc s příměsí červené barvy, která hlavní hrdinku definuje.

Na prvním čísle, které už je připravené ke koupi, pracoval oblíbený chorvatský scénárista a výtvarník Stjepan Šejić (Sunstone, Pod křídly smrti), jenž svůj příběh zasadil do světa komiksu Harleen, který u nás nedávno vyšel. Sám autor se v tomto díle snaží inspirovat červenou barvou. A vlastně i hlavní zápletka je o barvách. Zaměstnanci Arkhamu se totiž snaží zjistit, proč je Harleen najednou barvami tak moc posedlá.

Přečtěte si také: Vznik superpadoušky Harley Quinn podle komiksového autora Stjepana Šejiće

Další číslo, které má na starosti ilustrátorka Mirka Andolfo (DC Comics: Bombshells) vyjde 3. července/júla. Poté bude následovat příběh od dua Saladin Ahmed a Javier Rodriguez, který by měl přiletět ke komiksovým prodejcům 10. července/júla. Poslední oznámená dvojice Tim Seeley a Juan Ferreyra vydá svůj jedinečný příběh 17. července/júla.

Všechny tyto komiksy jsou určeny pro anglicky mluvící země. Jelikož se však jedná o Harley Quinn, je velice pravděpodobné, že se komiksy ve formě svazků dostanou časem i k nám. Vydavatelem by teoreticky mohlo být nakladatelství CREW nebo BB art. Pokud se dozvíme nějaké další informace, určitě se o ně s vámi podělíme.