USA je známé svým komiksovým trhem, který funguje úplně jinak než u nás. V Česku a na Slovensku se vždycky nějaký ten rok či dva po originálním vydání dočkáme uceleného komiksového svazku, který většinou čítá okolo 200 barevných stránek. V USA naopak vycházejí každý týden velice krátké komiksové sešity. DC Comics vydává své komiksy každé úterý v měsíci.

Jelikož teď USA prochází obrovskou koronakrizí a mají velký počet nakažených, nemůžou moc počítat s ohňostrojovými oslavami na Den nezávislosti, který se slaví 4. července/júla od roku 1976, kdy se USA stalo nezávislou zemí. Aby DC Comics zabavilo lidi doma, na červenec připravují vydání obrovského množství komiksových sešitů a svazků.

První várka přijde v úterý 7. července. V tento den mohou fanoušci očekávat 12 nových krátkých komiksů. Například Batman #94, Detective Comics #1023, Superman #23, Strange Adventures #3. Navíc přibudou i nové komiksové svazky a sbírky.

Ve druhé várce, která bude vydána 14. července, můžeme očekávat 10 komiksů a 5 svazků. Mezi nimi nebude chybět například Aquaman #61, Catwoman #23, Joker/Harley: Criminal Sanity Secret Files #1 a svazek Green Lantern: 80 Years of the Emerald Knight - The Deluxe Edition.

V posledních dvou várkách, které vyjdou 21. a 28. července, bude k dispozici 18 sešitů a 10 svazků. V těchto várkách vyjde Shazam #31, John Constantine: Hellblazer #8, Deathstroke R.I.P., Batman #95 a mnoho dalších skvělých sérií.

Fyzická vydání jsou sice určené spíše pro americký trh, digitální verze by však také měly být k dispozici, takže si na své přijdou i čtenáři z Česka a Slovenska. A v následujících letech určitě můžeme očekávat většinu těchto komiksů ve formě svazků v češtině. Pokud vás zajímá celý výpis novinek, můžete se na něj podívat na stránkách DC Comics.