Filmová divize DC Comics oznámila vydání čtyř krátkých animovaných filmečků, kdy každý jeden z nich bude představovat jiného hrdinu či skupinu hrdinů. Tyto „kraťasy“ nebudou vycházet samostatně, ale vždy budou bonusovou součástí větších animovaných filmů.

První filmeček dorazí již na jaře a bude součástí filmu Justice Society: World War 2. Hlavním hrdinou bude Kamandi alias Poslední hrdina na Zemi. Animovaná verze by měla kopírovat stejnojmenný komiks, který vycházel v sedmdesátých letech dvacátého století, jehož autorem nebyl nikdo jiný než legendární Jack Kirby (spoluautor Kapitána Ameriky).

Kamandi by se měl odehrávat v době, kdy Zemi zasáhne takzvaná Velká pohroma, jehož vyústěním je fakt, že zvířata pochytí lidskou inteligenci a lidé se naopak podvolí svým základním instinktům. 

Dalším do party bude partička The Losers ze stejnojmenného komiksu. Jedná se o skupinu zrazených vojáků ze speciálních jednotek, kteří se snaží zvrátit svůj osud. Nejedná se ale o první adaptaci lůzrů, protože v roce 2010 vyšel film, ve kterém si zahrála taková esa jako jsou Chris Evans, Idris Elba nebo Zoe Saldana. Ti, jak dobře známe, komiksový svět zdolali především jako hrdinové konkurenční stáje Marvel.

Třetím krátkým animákem bude mladý broučí chlapec Blue Beetle. Toho jsme již mohli potkat v několika komiksových DC sérií (Batman: The Brave and the Bold and Young Justice) nebo jsme si za něj mohli dokonce zahrát v bojovce Injustice 2.

Nezapomnělo se ani na populárního čaroděje Constantina, jeho příběh by měl být o něco delší a měl by tvořit startovní bod pro následující doposud nezveřejněné krátké animáky. Celé kvarteto „kraťasů“ má pod taktovkou producent Rick Morales, který předtím stál za vznikem Mortal Kombat: Scorpion´s Revenge

DC divize animovaných filmů má očividně velké plány pro rok 2021 a pro fanoušky to vypadá na velmi nadějný rok, plný zajímavých věcí. DC totiž už několikrát ukázalo, že právě tyto krátké filmy umí jako málokdo.