Horší prodeje PlayStation 4 exkluzivity Days Gone a negativní recenze kvůli optimalizaci a chybám způsobily, že Sony nedala zelenou pokračování. Přesto společnost na hru z roku 2019 nezapomněla, loni vyšla na PC, kde má velmi kladné uživatelské recenze, a podle všeho nakoukne do filmového světa.

Server Deadline se dozvěděl, že Sheldon Turner, napsal příběh pro X-Men: První tříd, ve spolupráci PlayStation Productions připravuje film Days Gone. Podle informací producenti pokukují po hvězdě seriálu Cizinka (Outlander) Samu Heughanovi, který by se vžil do Deacona St. Johna.

Turnerův příběh ve světě Days Gone bude údajně milostnou baladou na motorkářské filmy, motorka je Deaconův jediný dopravní prostředek. Jennifer Klein a Turner pracují na filmu skrz produkční společnost Vendetta Productions, zatímco z PlayStation Productions na vše mají dohlížet Asad Qizilbash a Carter Swan.

Připomeňme, že Days Gone je akční adventura zasazena do otevřeného světa, konkrétně jde o postapokalyptickou verzi severozápadního Pacifiku. Hlavním hrdinou je Deacon St. John, lovec odměn na motorce, jenž bojuje o přežití proti Freakerům, zombie podobným stvořením, která nejčastěji útočí v hordách. Příběh Days Gone byl rozhodně zajímavý, Deacon se snaží nejen přežít, ale také najít dávno ztracenou lásku svého života.

V PlayStation Productions toho chystají více, po filmu Uncharted přijde seriál The Last of Us od HBO, seriál God of War pro Amazon Prime, seriál Twisted Metal pro Peacock, seriál Horizon od Netflixu, Gran Turismo show a film Ghost of Tsushima. Ještě chybí Ratchet a Clank v nějakém novém animovaném filmu/seriálu pro děti a budeme to mít tak nějak vše.

NA ČEM PRACUJÍ TVŮRCI DAYS GONE?

Jak jsme napsali v úvodu, Days Gone 2 zelenou od Sony neobdrželo. To je také důvod, proč šéf vývoje jedničky odešel, novou výzvu našel v Crystal Dynamics, kde nejspíš pracuje na nedávno potvrzeném novém dílu série Tomb Raider s Larou Croft.

Ti, co ve studiu Sony Bend zůstali, tak chystají zcela novou značku. Ta zahrne multiplayer a staví na systémech otevřeného světa hry Days Gone. Pochopitelně ale ve zcela novém světě.