Rok 2023 bude pro fanoušky legendárního seriálu Doctor Who (Pán času) významným. Nejenže se nám představí nový Doktor v podání herce Ncutiho Gatwaa, který dlouhodobě převezme otěže po Joddie Whittaker, ale také se můžeme těšit na určité přechodné období, v němž se na scénu vrátí milovaný David Tennant. Spolu s ním se vrací i Catherine Tate, která opět ztvární jeho parťačku Donnu Noble. A aby toho nebylo málo, vrací se i showrunner Russell T. Davies, který v roce 2005 po 16 letech seriál oživil a představil ho modernímu publiku. Jeho návrat by tak mohl přivést zpět na palubu zklamané fandy, kteří nad seriálem tak trochu zlomili hůl poté, co na něj začal dohlížel scenárista Chris Chibnall.

Právě v roce 2023 bude totiž slavná série slavit své šedesátileté výročí, v rámci kterého se dočkáme speciálu, v němž se obě fanoušky zbožňované postavy opět objeví. A jelikož už je příští rok za rohem, BBC se pochlubilo oficiálním teaserem, na který se můžete podívat výše. 

Když jsme oba výše zmíněné hrdiny viděli naposledy, Doktor musel Donně vymazat paměť, aby jí zachránil život. Dokonce varoval její rodinu, že pokud si někdy vzpomene, bude to bezpochyby znamenat její smrt. V novém traileru se zdá, že to samé bude platit i v nadcházejícím speciálu. Jejich znovushledání je ale očividně nevyhnutelné. Jak si s tím desátý (a v podstatě nyní i čtrnáctý) Doktor poradí? To se holt necháme překvapit. Trailer nám také krátce ukáže Neila Patricka Harrise, který by se měl ujmout role primárního padoucha, jenž ve speciálu rozpoutá řádně chaotickou šlamastiku. Speciál by se taktéž měl zabývat otázkou, jak se vlastně stal Tennant opět novým Doktorem. V rámci toho se tak opět dočkáme krátké scény Ncutim Gatwaem, budoucím patnáctým Doktorem, který se zdá být jaksepatří zmatený. Navracející se showrunner Davies na konci jara o onom comebacku prohlásil následující:

,,Jsou zpět! A zdá se to neuvěřitelné. Nejprve oznámíme nového Doctora a poté starého Doctora spolu s úžasnou Donnou, co se to proboha děje? Možná je to určitý chybějící příběh. Nebo paralelní svět. Nebo sen, trik, případně flashback. Jediné, co mohu potvrdit, je, že to bude opravdu velkolepé, protože dvě z našich největších hvězd se znovu sejdou ve velkolepé bitvě.“

Studio Disney bude také na seriál vlastnit exkluzivní mezinárodní vysílací práva, v rámci toho se také příští rok přesune z BBC na Disney+. Společnost ale údajně nebude nijak zasahovat do příběhu a nechá tvůrcům volnou ruku.

Nadcházející speciál by se měl skládat ze tří dílů, které vyjdou někdy během listopadu 2023. Po onom slavném comebacku se můžeme těšit na novou éru s patnáctým Doktorem, jemuž bude dělat parťačku Ruby Sunday (Millie Gibson).