Netflix vydal oficiální teaser na nadcházející krimi seriál Kaštánek (v originále The Chestnut Man), jenž je televizní adapcí stejnojmenného debutového románu oceněného dánského spisovatele Sørena Sveistrupa. Série, kterou režírují Kasper Barfoed a Mikkel Serup, dorazí na streamovací platformu letos na podzim a zatím se zdá, že má slušně nakročeno k tomu, aby se stala dalším hitem skandinávského noiru.

Příběh začíná objevením těla mladé ženy na poklidném předměstí Kodaně. Chybějící ruka naznačuje, že byla brutálně zavražděna. Policie na místě činu objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Ambiciózní detektivové Naia Thulinová (Danica Curcic) a Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) dělají maximum pro to, aby co nejdříve dopadli sériového vraha terorizujícího hlavní město Dánska, který používá malou figurku jako svou osobní vizitku.

Přečtěte si také: Záhadná vražda dítěte otřese malým polským městečkem v druhé sérii Bažiny s podtitulem 1997

„Kaštánku, pojď dovnitř, Kaštánku. Přinesl jsi dnes kaštany i pro mě?“ Zdánlivě nevinná říkanka, na jejímž pozadí vyšetřovatelé bojují s časem, neznají motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky? To jsou otázky, za nimiž se skrývají známé ingredience oblíbeného krimi žánru. Zde se do popředí dostává děsivý zabiják, temná zápletka, silná ženská protagonistka a atmosféra zločinu, který připomíná prvky ze Sněhuláka (2017).

Přesné datum, kdy mrazivá šestidílná série Kaštánek nabídne divákům balíček napětí, ještě není známo. Podle dostupných informací by se měla na kartě Netflixu během podzimu. Hlavním protagonistům budou herecky sekundovat Simone Lykke, Arian Kashef nebo Iben Dorner.