Přelom 80. a 90. let patřil ve světě superhrdinských filmů gothamskému ochránci Batmanovi. Šílený americký režisér Tim Burton dokázal ve svých dvou snímcích Batman a Batman se vrací naservírovat divákům temnou atmosféru, šílenou audiovizuální stránku, a hlavně perfektně zpracované padouchy. Jack Nicholson byl v roli Jokera prostě skvělý. Špatný ale nebyl ani Danny DeVito, který ztvárnil Tučňáka. A právě tento americký herec s italskými předky chystá díky své herecké zkušenosti nový komiks pro vydavatelství DC Comics.

Ano, slyšíte správně, Danny DeVito píše scénář pro komiks od DC. Tento komiksový gigant totiž na konec letošního podzimu chystá novou komiksovou sérii Gotham Villains Anniversary Giant, jež oslaví velká výročí Tučňáka, Scarecrowa, Killer Motha, Ra's al Ghula a dalších slavných padouchů. A právě Danny DeVito píše scénář pro první sešit. Naopak o kresbu se postará povolaný Dan Mora, z jehož repertoáru můžete znát například série Král, jenž byl a bude či moderní Buffy, přemožitelku upírů.

Kromě již zmiňovaných dvou tvůrců se na sérii vystřídá další řada známých jmen. Fanoušci se mohou těšit na příběhy od scenáristů Joshuy Williamsona (Flash), G. Willow Wilson (Ms. Marvel) a Phillipa Kennedyho Johnsona (The Last God). Na vizuální stránce se budou podílet například Jill Thompson (Wonder Woman), Christian Ward (Thor), Emma Ríos (Hexed) a další.

A o čem komiksové série Gotham Villains Anniversary Giant vlastně bude? To bohužel vydavatelství DC Comics zatím neprozradilo. Podle zveřejněného preview z DeVitova sešitu, které naleznete v naší galerii, se však odhaduje, že se fanoušci mohou těšit na opětovné spojení Tučňáka s jeho láskou Catwoman. Dechberoucí obálka od Leeho Bermeja (Joker) taktéž prozrazuje zapojení Poison Ivy, Scarecrowa a dalších známých ničitelů města Gotham.

První sešit komiksové série Gotham Villains Anniversary Giant od Dannyho DeVita a Dana Mory spatří světlo světa 30. listopadu/novembera 2021. Komiks je zatím mířený pouze pro anglicky mluvící trh. To vám však nebrání zakoupit alespoň digitální verzi na eshopu DC či dovezený fyzický sešit ve specializovaných komiksových obchodech.