V poslední době se s těmi životopisnými snímky o slavných hudebnících začíná přetrhávat pytel. Však se taky není čemu divit, komerční úspěch filmu Bohemian Rhapsody, který se zaměřil na život Freddieho Mercuryho a vzestup Queenů, dokázal, že biografické snímky zkrátka lidi táhnou do kin. V budoucnu se tak dočkáme dalšího životopisného snímku o zpěvácké legendě, ten se bude jmenovat Wierd: The Al Yankovic Story. A už podle názvu je patrné, o kom asi bude vyprávět. Snímek si posvítí na Alfreda Matthewa Yankovice, amerického zpěváka, skladatele a komika, který obzvlášť proslul pro své parodické verze moderních a známých písní. V nadcházejícím filmu o něm ho ztvární představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe. Film už má také první fotku herce v podobě potrhlého zpěváka, kterou si můžete prohlédnout níže. 

Yankovice zcela bezpečně poznáte podle čtyř charakteristických věcí – akordeonu, havajské košile a dlouhých kudrnatých vlasů. A jak se zdá, Radcliffe všechny tyhle aspekty splňuje na jedničku. Zatím není přesně známo, jak velkou porci zpěvákova života snímek představí, nicméně podle fotky se zdá, že bychom se měli podívat do osmdesátých let, kdy byl umělec radostný dvacátník. Sám Radcliffe se o své roli humorně vyjádřil následovně:

,,Nosit havajskou košili je obrovská zodpovědnost, kterou neberu na lehkou váhu. A je mi ctí konečně sdílet se světem zcela stoprocentně pravdivý příběh neřestného a skandálního života Weird Ala.“

Fotku na svém Twitteru sdílel i sám Yankovic, který se také humoru neubránil. K příspěvku tak napsal následující:

,,To se dalo čekat – snažíme se zde natočit film, ale tenhleten cosplayerský podivín nám to tu kazí. Fuj! Chci říct, své fanoušky miluju, ale... všechno má své hranice, lidi! Žádný strach, ochranka ho vyhodila.“

O scénář a režii k životopisnému snímku se postaral Eric Appel, který se podílel na tvorbě celé řady známých seriálů. Patří mezi ně například Brooklyn 99, Nová holka a Silicon Valley. Wierd: The Al Yankovic Story není jediným filmem o slavném hudebníkovi, kterého se v brzké době dočkáme. V létě k nám dorazí snímek Elvis, který si posvítí na život krále rock´n´rollu Elvise Presleyho, plus v budoucnu se také můžeme těšit na filmové zpracování života krále popu Michaela Jacksona. Připravovaný snímek o Yankovicovi, jehož produkce započala před několika dny, zatím nemá stanovený datum premiéry, nicméně dočkat bychom se ho měli někdy během roku 2023.