Jak & Daxter by mohl být další PlayStation titul, který bude převeden do filmové či seriálové podoby. Společnost Sony v poslední době filmová zpracování jejich her podporuje. Nejprve se zrak Sony upřel na série Uncharted a The Last of Us, ale zdá se, že u těchto dvou sérií iniciativa společnosti nekončí.

V rozhovoru s webem Digital Trends režisér filmu Uncharted, tedy Ruben Fleischer, prozradil, že právě vyvíjí potenciální adaptaci klasické herní franšízy.

"Momentálně pracuji na franšíze Jak & Daxter z produkce PlayStationu, tedy spíše její verzi. Myslím si, že by bylo opravdu zajímavé přivést tuto sérii k životu."

Sony zatím oficiálně neoznámila žádné konkrétní plány na vytvoření tohoto projektu, Fleischer však potvrdil, že je filmová adaptace Jaka & Daxtera ve středu pozornosti. To také znamená, že by franšíza mohla kromě filmové adaptace dostat také nové herní pokračování, jelikož po uvedení animovaného filmu Ratchet & Clank došlo také k restartu samotné herní série.

Také vydání filmu Uncharted koncem tohoto měsíce hezky korespondovalo s uvedením Uncharted: Legacy of Thieves Collection koncem minulého měsíce na PlayStation 5. Televizní adaptace The Last of Us aktuálně míří na platformu HBO, přičemž panují diskuze i o remaku prvního dílu z roku 2013, což však zatím není potvrzené.

Stejně jako v případě zmiňovaného Uncharted, i v případné adaptaci Jaka & Daxtera by si Tom Holland rád střihnul hlavní roli. V rozhovoru pro GameSpot uvedl:

,,Chtěl bych natočit film Jak a Daxter, přičemž já bych hrál Jaka. Ale udělal bych to pod studiem A24, takže by to bylo hodně divné a temné... Ano, udělal bych opravdu hodně divnou hranou verzi Jak a Daxtera.“

Přečtěte si také: Filmová adaptace The Sims ve výrobě, na palubě je Margot Robbie a režisérka Lokiho

O sérii Jak & Daxter se již delší dobu nehovořilo, poslední díl s názvem Jak & Daxter: The Lost Frontier byl vydaný již v roce 2009 na PlayStation 2 a PlayStation Portable. První tři hry série byly také remasterovány na PlayStation 3, i tak jde však o vcelku dlouhou dobu, sérii by tudíž oživení jistě prospělo.