Vypadá to, že značka Transformers chytila druhý dech. Tedy alespoň co se týká odvětví animovaných seriálů. Čekají nás totiž žně v podobě dvou animovaných seriálů od společností Nickelodeon a Netflix. Oba projekty jsou sólovými projekty, nemají na sebe žádnou vazbu a oba by měly cílit i na dost odlišné publikum nebo publikum více propojovat.

Nickelodeon ve spolupráci s Hasbro Entertainment One přinese zbrusu nový příběh populárních autobotů. První série je objednaná na 26 epizod, kdy každá epizoda bude trvat přibližně třicet minut. Debut je plánován prvotně pro trh USA, až poté by se měli transformeři podívat i na evropské obrazovky. Oficiální datum vydání však stále oznámeno není.

Příběh by měl nabídnout populární autoboty v čele s Bumblebeem a jejich odvěké nepřátele v podobě Decepticonů. Hlavní dějovou linku by ale měl obstarat zcela nový druh transformerů, kteří budou hledat své místo mezi dvěma úhlavními rivaly.

Netflix mezitím také spolupracuje s Hasbro Entertainment One na svém vlastním podání transformerů. Nemělo by jít o úplně dobrodružnou podívanou, ale celý projekt je brán jako více komediální. Navíc se ani nedočkáme populárních transformeřích postav, nýbrž oblíbené Hasbro odnože, které se říká BotBoti.

BotBoti jsou malí Transformeři, kteří se nemaskují za obří stroje, ale mají schopnost měnit se na malé domácí spotřebiče. I mezi BotBoty jsou různé skupinky, a právě ony budou muset spolupracovat mezi sebou a čelit hrozbě v podobě strážce obchodního domu, kde se malí robůtci nacházejí.

Bohužel ani tenhle animovaný seriál nemá zatím naplánovanou premiéru. První série by měla obsahovat dvacet dílů. Fanoušci animovaných Transformerů se však mají na co těšit!