Členové Na Tahu se na stránkách Nerdfixu objevují již vcelku pravidelně. Každý čtvrtek naživo streamují hraní své Dungeons & Dragons kampaně s názvem Věčné duše. Poslední čtvrtek byl ale jiný. Brnění, meč a magii totiž nahradili koženou bundou, moderními zbraněmi a kybernetickými augumentacemi. Místo fantastického světa se přesunuli do blízké budoucnosti roku 2045 v oficiálním systému Cyberpunk RED. Ten slouží jako prequel k videohře Cyberpunk 2077.

Křeslo Game mastera protentokrát Jirka uvolnil, aby se na něm mohl jako prvotřídní pankáč uvelebit Endy. Jiras si od svých obvyklých povinností oddechl na židli hráče. Zahrál si postavu Netrunnera Dannyho, tedy takového hi-tech heckera, se zvláštní úchylkou na vánoční koledy. Robo se představil jako bývalý technik Andrew s poněkud prokouřeným hlasem. Flowee hrála mladou augmentovanou holku oblečenou v RGB světýlkách, která má jako jediná auto, a dokonce umí řídit. Na rozdíl od samotné Flowee, ovšem. To je ta krása her na hrdiny. Kuba se ukázal jako drsnej a mírně švihlej (ale ne víc než v realitě) rocker Azzy.

K stálicím se připojili i dva hosté. Progamer a Youtuber Freeze, jenž si zahrál postavu menšího kšeftaře Jimmyho, který se octl na špatném místě ve špatnou dobu a teď se z toho musí nějak dostat. Poprvé si za stůl sedla i sympatická Martina Faltová, alias Ma_zikeen, důležitá členka tahounské komunity. Ta si i v tomhle cyberpunkovém one-shotu zahrála novou členku týmu, pouliční samurajku jménem Jo.

Tato skupinka nepravděpodobných hrdinů si musí po dalším průseru vzít nové identity. To jim samozřejmé způsobí nemalé problémy. A nejenom proto, že se z Azzyho stane rakouská dáma Německa. A to ještě nevědí, že mají za úlohu dostat se do hypermoderní korporátní budovy a vymazat ze serverů nějaká ta data. Plánování velkého heistu jim zabere více času, než by bylo zdrávo, to ale neznamená, že nakonec nepřijde na nějakou tu akci. Protože víte jak - můžete být tiší jako myšky, můžete být nejlepší hacker na světě, žádný plán ale nikdy nepřežije střet s realitou. 

Dobrodružství trvající několik hodin rozhodně stálo za to a strhlo tisíce diváků. Pokud jste ho zmeškali, nesmutněte. Kompletní záznam se nachází v našem archivu, a pokud jste si doposud nevšimli videa v horní částí článku, teď je nejvhodnější doba na to, abyste na něj klikli. Pokud byste si sami chtěli zahrát stolní RPG ve světě Cyberpunku, ještě pořád běží na Humble Bundle akce, kde si můžete koupit všechny knihy a dodatky k systému Cyberpunk 2020 a starter kit Cyberpunk RED doslova za pár kaček.

Až do 20. prosince také soutěžíme o speciální sběratelku hry Cyberpunk 2077, tři další kopie hry a dvě knihy Svět hry Cyberpunk 2077. Stačí, když půjdete na stránky Indiana do části Soutěže, odpovíte na soutěžní otázky a - pokud chcete - můžete také obětovat nějaké ty body na zakoupení speciálních vstupů.

Nejbližší čtvrtek se tahouni vrací zpátky do fantasy světa ve své kampani Večné duše. Tu byste si taky rozhodně neměli nechat ujít. Ale kdo ví, třeba se jednou do světa Cyberpunku zase vrátí. A my doufáme, že se do něj vrátíte s námi.