Píše se rok 2020, svět je ovládán korporacemi, USA je v troskách a lidé jsou zanecháni na pospas osudu, kdy se o sebe musí sami postarat na divokých ulicích ve stínu kýčovitě nablýskaných mrakodrapů zmíněných korporací. Ne, toto není popis našeho skutečného světa, ale premisa k stolnímu RPG Cyberpunk 2020, jehož pravidla a doplňky přicházejí v neodolatelném balíčku od Humble Bundle.

Cyberpunk 2020 je druhá edice úspěšného RPG ze série Cyberpunk vydaná společností R. Talsorian Games v roce 1990 jako pokračování původní hry Cyberpunk, později známé jako Cyberpunk 2013. Původně sice měla být předchůdcem pro Cyberpunk V3, ale ten byl v roce 2005 přesunut na vedlejší kolej. Řádným následovníkem je až letos vydaný Cyberpunk Red, který slouží jako přemostění časového posunu mezi Cyberpunkem 2020 a chystanou (teď již na pokraji vydání) videoherní adaptací Cyberpunk 2077.

Balíček je tedy napěchovaný příručkami, moduly a pomůckami pro rozehrání toho pravého dobrodružství Cyberpankáčů. Na první úrovni, tedy od 1 €, získáte především ohromný seznam zbraní, vylepšení, počítačů, komunikátorů a dopravních prostředků, ze kterého vám půjde hlava kolem (a při správném nákupu doslova). Knihy Jako Blackhand's Guide nebo Chromebook 1/2 a 3/4 jsou sice jenom vrchol ledovce toho, co Cyberpunk nabízí, ale rozhodně toho v sobě nemají málo. Kromě toho je zde i kniha Listen up, You primitive Screwheads, která obsahuje rady a tipy pro Rozhodčí (Cyberpunková verze GM), kteří si už neví rady se svými hráči a potřebují pomoc dostat se správně na okraj.

Několik eur navíc a s částkou 6,83€ se dostanete ke druhé úrovni, která kromě všech předchozích knih přináší i takové klenoty jako Cyberpunk 2020 Core book nebo Cyberpunk RED Jumpstart Kit, které vám dají vše potřebné pro začátek, průběh i konec vašeho dobrodružství, ať už v roce 2020 nebo prakticky kdykoliv od 2020 až do 2076. Dále zde naleznete doplňující detaily pro SOLO povolání v knize Solo of Fortune, Síť jako celek v Rache Bartmoss' Guide to the Net a Night City včetně jeho mapy. A v neposlední řadě také vložky do DM screenu k vytisknutí, obsahující všechny taháky pro legální i ne až tak legální operace.

Od částky 12,81€ začíná poslední úroveň, která s sebou přináší 13 dalších knih obsahujících doplňující materiál i katastrofické scénáře, jako například dvojice knih Firestorm: Stormfront a Firestorm: Shockwave, které se zabývají velkou mezi megakorporacemi, nebo Land of the free, kde se vám do rukou dostane kompletní výbava pro to pravé, cyberpunkové řádění.

Do konce tohoto balíčku je sice ještě čas, ale pokud vás Cyberpunk zajímá a chcete si ho užít tak říkajíc na vlastní kůži, neváhejte a skočte si na Humblebundle.com, protože rok 2020 je ve znamení divoké jízdy!