Na velkolepé akci D23 Expo 2022 se z velké části také mluvilo o čtvrtém díle Kapitána Ameriky, který ponese název New World Order. Na místě Stevea Rogerse však tentokrát zazáří jeho dobrý parťák Sam Wilson (Anthony Mackie), který vystupoval pod přezdívkou Falcon. A i přestože oznámené detaily z připravované marvelovky zanechaly mnoho fanoušků nadšených, jistá informace některé z nich popudila.

Ve filmu si zahraje herečka Shira Haas, která má ztvárnit izraelskou superhrdinku jménem Sabra. Jedná se o mutantku a budoucí členku X-Menů, která je zároveň agentkou izraelské tajné služby Mossad. V původních komiksech se zcela poprvé objevila v roce 1980 ve dvě stě padesátém čísle Neuvěřitelného Hulka. Nicméně právě s touto mutantí superhrdinkou, která je v podstatě takovou izraelskou verzí Kapitána Ameriky, mají někteří fanoušci velký problém. 

Jméno „Sabra“ totiž také nesl uprchlický tábor v Libanonu, ve kterém křesťanští falangisté v roce 1982 zmasakrovali stovky palestinských Arabů. Komiksová verze superhrdinky taktéž v průběhu let bojovala s nejrůznějšími postavami, které představovaly arabské stereotypy. Někteří fanoušci se tak obávají, že něco podobného udělá i MCU, stejně tak mnozí z nich Marvel kritizují za to, že přítomností postavy zneuctívají památku zabitých obětí. Ale k celé této věci se vyjádřili sami představitelé Marvelu, kteří v oficiálním prohlášení sdělili následující:

,,I když jsou naše postavy a příběhy inspirovány komiksy, pro filmové plátno a dnešní publikum tvůrci uplatňují nový přístup. Bude tomu tak i u postavy Sabry, která byla v komiksech poprvé představena před více než čtyřiceti lety.“

Nutno také připomenout, že postava vznikla dva roky před samotným masakrem, přičemž název ,,Sabra“ taktéž odkazuje nejenom na kaktus Opuncie (v hebrejštině tzabar, v arabštině sabr), ale i na slangový výraz pro Žida narozeného v Izraeli. 

Zatím však není známo, nakolik velkou roli bude Sabra ve čtvrtém Kapitánovi hrát, ale to se holt budeme muset nechat překvapit. Už ale víme, že hlavním padouchem filmu by se měl stát Samuel Sterns alias Mr. Blue, který se už objevil ve snímku Neuvěřitelný Hulk z roku 2008, kde se pokoušel získat kontrolu nad proměnami Bruce Bannera.

O režii se postará Julius Onah, scénář si zas vzali na starost Dalan Musson a Malcolm Spellman. Dále se můžeme těšit na herce jako Carl Lumbly, Danny Ramirez a Shira Haas.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.