V květnu/máji jsme vás informovali o třetím díle space opery Centrální impérium s podtitulem Obránci civilizace, jehož datum vydání prozradil autor Jan Kotouč (Sektor Hirano, Spojenci Českých zemí) ve facebookové skupině Space Opera & Space SF Fans SK/CZ. Tento titul se v současné době drží na druhé příčce autorových nejlepších knih s průměrným hodnocením 94 % na Databázi knih. Čtenáři si u třetího dílu hodně chválí více politiky a různorodé akční pasáže.

Přečtěte si také: Již za měsíc bychom se měli dočkat třetího dílo space opery Centrální impérium s podtitulem Obránci civilizace

Ze zakončení bylo jasně zřetelné, že Centrální impérium bude pokračovat, ale nikdo nevěděl, že se čtvrtého dílu dočkáme tak brzy. Ano, nejsou tomu pomalu ani dva měsíce a čtvrtý díl s podtitulem Odkaz Protektorů klepe pomalu na dveře. Vydavatelem stále zůstává oblíbené nakladatelství Fantom Print, které s autorem spolupracovalo i na obrovské sci-fi sérii Sektor Hirano.

Když jsme říkali, že datum vydání klepe na dveře, tak je tomu skutečně tak, protože Centrální impérium 4: Odkaz Protektorů bude vycházet již ve čtvrtek 13. srpna/augusta tohoto roku. Pokud by vás zajímalo, co vás v novém díle čeká, přeskočte na další odstavec, kde najdete oficiální anotaci od vydavatele, která je tedy opravdu pořádná. A kdyby vám ani to nestačilo, na eshopu Fantom Printu naleznete extrémně štědrou 45stránkovou ukázku.

"Galaktické boje o moc v Centrálním impériu vrcholí. Říká se, že krev není voda a do vlastních řad se nestřílí, ale před vidinou vlády nad říší tak mocnou dokážou zblednout i ty nejužší pokrevní vazby. Pohromy nemá tentokrát zůstat ušetřena ani samotná planeta Země. Do rozehrané partie však vstupují nové figurky, které pořádně zamíchají poměrem černých a bílých sil na šachovnici Impéria. Nezapomeňte se včas přidat na správnou stranu. Na koho vsadíte – na Daniela Hankersona, jehož spojené flotily již žhaví motory k finálnímu zúčtování -, nebo na jeho protivníky, kteří se nezastaví před ničím? Jedno je jasné, Odkaz Protektorů, nejnovější kniha Jana Kotouče, jíž se uzavírá úspěšná série „Centrální impérium“, bude sázkou na jistotu."