Každý dobrý akční film potřebuje i dobrého záporáka. A již čtvrtý díl ze série Expendables, ve které se sešli veteráni ze všech možných akčních jízd, snad právě jednoho našel. Hlavního padoucha v nadcházejícím díle si zahraje indonéský herec Iko Uwais. Ten za sebou příliš hollywoodských rolí zatím nemá, ale po celém světě se proslavil především za ztvárnění hlavní role v naprosto parádním akčňáku Zátah: Vykoupení, kde si zahrál neuvěřitelně schopného policistu. Uwais totiž není jen hercem, jedná se zároveň o kaskadéra a mistra tradičního indonéského bojového umění Pencak Silat. Je proto více než pravděpodobné, že své bojové dovednosti předvede i v nadcházejícím díle Expendables. 

Herec se tak přidá k dalším nováčkům, které ve filmu uvidíme, mezi ně patří ještě například Megan Fox, Jacob Scipio, Andy Garcia a Curtis „50 Cent“ Jackson. Proti jeho padouchovi se tak postaví část veteránů z předešlých filmů, jmenovitě Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren a Randy Couture. Zatím ještě neznáme hlavní zápletku filmu, ale jelikož by se mělo jednat o poslední díl, ve kterém uvidíme Stallonovu postavu, tak nás se vší pravděpodobností čeká opravdu velkolepá podívaná. Ovšem zároveň je tu i smutná šance, že někteří z hrdinů zde přijdou o kejhák. Stathamova postava Lee Christmas má totiž po Barneymu Rossovi převzít otěže hlavního protagonisty. 

Čtvrtý díl si vzal pod režisérský palec filmový kaskadér Scott Waugh, který už za sebou pár natočených snímků má. Jelikož je produkce ještě stále v průběhu, tak zatím ani nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme. Stallone už má každopádně všechny své scény natočené, což jen posilňuje onu obavu z toho, že v nadcházejícím díle jeho postava možná zemře. Necháme se překvapit.