Vítejte u posledního březnového box office okénka, v němž bude hlavním tématem samozřejmě další díl starého dobrého Johna Wicka. Producenti od Lionsgate mohou začít spokojeně a s úsměvem přikyvovat, protože čtvrtý díl Johna Wicka už v rámci celé série trhá rekordy.

V rámci domácího box officu se filmu totiž podařilo vydělat parádních 73,5 milionů dolarů, což je ze všech dosavadních filmů ze série zatím nejlepší výkon, alespoň tedy s ohledem na zahajovací víkend. Jednička po svém prvním víkendu zaznamenala 14 milionů, dvojka 30,4 milionů a trojka 56,8 milionů. A když k tomu připočteme ještě velice slušné reakce od kritiků a fanoušků, tak lze říct, že s celou značkou to jde stále lépe a lépe.

Celosvětově už má čtvrtý díl na kontě krásných 137,5 milionů dolarů, čímž jen pouhých několik dní od své premiéry s pohodou překonal svůj stomilionový rozpočet. Pokud chcete filmu i vy sami trochu s tržbami pomoci, tak na něj neváhejte vyrazit! A určitě se také podívejte na naši recenzi, kterou si můžete pustit níže. 

Velice slušně si v tržbách stále vede i boxerský Creed 3, který po víkendu vydělal dalších 10,4 milionů. Celosvětově už má na kontě pěkných 245 milionů, což z něho zatím dělá druhý nejvýdělečnější film roku. Prvním je se svými 466 miliony třetí díl Ant-Mana, ale na MCU film je to poměrně dost bídný výsledek.

A když už mluvíme o komiksových malérech, musíme zmínit také druhý díl Shazama, který po víkendu vydělal 9,7 milionů. Jeho celosvětové tržby tak činí 102 milionů. Ano, opravdu to znamená, že John Wick 4 filmovou DC novinku komerčně překonal jen pouhých několik dní po vydání.

Na čtvrté místo se v domácím box officu propadl Vřískot 6, který po víkendu vydělal 8,4 milionů. Tvůrci si s tím ale nemusejí lámat hlavu, protože film má celkově na kontě skoro 140 milionů, čímž už překonal díl předešlý z loňského roku. A ano, asi skutečně vznikne i sedmička.

A na co do kina tento týden? Samozřejmě na fantasy podívanou roku, kterou bude Dungeons & Dragons: Čest zlodějů! Pokud hrajte DnDčko, tak je pro vás zhlédnutí filmu vyloženě povinností. Stejně tak ho určitě ocení i ti, kteří se vyznají v loru světa Forgotten Realms, z něhož vzešly nejenom známé knižní série jako Legenda o Drizztovi, ale také slavné RPG značky jako Baldur´s Gate, Icewind Dale a Neverwinter Nights.

Snímek do našich kin doputuje ve čtvrtek, tedy 30. 3. 2023. Níže se můžete podívat na naši recenzi.