Vynikající a neuvěřitelně atmosférický seriál Temný případ (True Detective), jehož otcem je talentovaný Nic Pizzolatto, se dočká další řady. Ta bude mít dokonce svůj vlastní název: True Detective: Night Country, přičemž nás čeká další vyšetřování jednoho pořádně zapeklitého případu, ze kterého bude mrazit v zádech. Tedy alespoň doufáme!

Jak už nějaký ten pátek víme, jednu z hlavních protagonistek si zahraje oscarová herečka Jodie Foster, hvězda ze slavných filmů jako Taxikář, Mlčení jehňátek a Kontakt. Ta ztvární vyšetřovatelku jménem Liz Danvers, která bude tvořit detektivní duo spolu s Evangeline Navarro, tu zas ztvární herečka Kali Reis. A díky serveru Variety nyní víme, které tváře se k herečkám ve čtvrté řadě připojí. 

Prvním nováčkem je John Hawkes, který se proslavil díky svému působení v seriálech jako Deadwood a Nahoru a dolů. V roce 2011 byl také nominován na Oscara za působení ve snímku Do morku kostí. Ve čtvrté řadě Temného případu si má zahrát policistu Hanka Priora, který je z neznámého důvodu plný zášti.

Dále se dočkáme britského herce Christophera Ecclestona, kterého zcela bezpochyby poznají fanoušci legendárního seriálu Pán času, v němž ztvárnil devátého Doctora. V Temném případu ztvární Teda Corsaroa, regionálního policejního ředitele, který se už dlouho zná s Liz Danvers. Jedná se tedy také o Priorova šéfa.

Uvidíme také slavnou irskou herečku Fionu Shaw, jejíž nejznámější role je určitě teta Petunie z filmových adaptací Harryho Pottera. Ta ztvární specialistku na přežívání Rose Aguineau, která má zároveň velice tajemnou minulost.

V další řadě se také představí poměrně neznámá herečka Anna Lambe, která se například objevila ve filmu The Grizzlies. V seriálu ztvární Kaylu Malee, mladou zdravotní sestru s malou trpělivostí pro každého, kdo si zahrává s její rodinou.

A nakonec v další řadě uvidíme také Finna Bennetta, který má za sebou seriály jako Prolhání a Kiri. Ve čtvrté sérii má ztvárnit Petera Priora, chráněnce a učně Liz Danvers. 

Známe už také útržky ze samotného příběhu. Během dlouhé zimy z výzkumné stanice Tsalal Arctic zmizelo za záhadných okolností šest pracovníků. Vyšetřování tak povede dvojce zkušených detektivek. Obě dvě tak budou muset nejenom celý podivný případ rozlousknout, ale zároveň se potýkat i s vlastními kostlivci ve skříni.

Nutno ovšem podotknout, že Pizzolatto tentokrát na další řadu nedohlíží. Čtvrtou sezónu si vezme na starost filmařka Issa López, mexická tvůrkyně, která se například podílela na tvorbě seriálu Britannia z roku 2018. Připojí se k ní režisér Barry Jenkins, který v roce 2017 vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář za film Moonlight. López by se tak měla postarat o celkový scénář, plus i režii pilotního dílu. Jenkins bude celou sérii produkovat.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se další řady mohli dočkat.