Jedna z nejoblíbenějších a nejpopulárnějších sérií na Netflixu se letos vrátí se svou již čtvrtou řadou. Seriál Stranger Things, který souběžně baví jak fandy hororové a mysteriózní tvorby, tak i fandy dračího doupěte, patří bezesporu mezi ty nejlepší věci, které Netflix kdy vyprodukoval. A nyní máme po fanoušky povedeného seriálu skvělou zprávu. Tvůrci Mark a Ross Dufferovi nedávno oznámili oficiální datum premiéry čtvrté řady. A to dokonce dva. Čtvrtá série totiž bude rozdělná na dvě části. První vyjde 27. 5. 2022 a druhá zas 1. 7. 2022. O nadcházející řadě řekli tvůrci i následující:

,,Čtvrtá série Stranger Things byla se svými devíti scénáři, více než osmi sty stranami, téměř dva roky natáčení, tisíci záběry s vizuálními efekty a stopáží téměř dvakrát delší než v jakékoliv předchozí řadě, zatím nejnáročnější sezónou, která ale bude i tou nejhodnotnější.“

Po čtvrté řadě bude následovat i řada pátá, nicméně Netflix oznámil, že v ní se celý příběh našich hrdinů konečně zakončí. Po páté řadě tak seriál dospěje ke svému konci. Ovšem to neznamená, že bychom měli celému seriálovému univerzu dávat navždy sbohem. Ten by se totiž mohl i nadále rozšiřovat skrze potenciální spin-off projekty. Bratři Dufferovi totiž mimo jiné řekli:

,,Ve světě Stranger Things je stále mnoho dalších vzrušujících příběhů, které stojí za to představit. Nové záhady, nová dobrodružství a noví nečekaní hrdinové.“

Není přesně jasné, jak budou epizody rozděleny do obou dvou částí. Se vší pravděpodobností se 27. 5. dočkáme prvních čtyř až pěti epizod, přičemž 1. 7. k nám dorazí zbylé čtyři. To však ještě není zcela jisté. 

Čtvrtou řadu si opět vzali zcela pod palec oba bratři Dufferovi, kteří už od dob první série píšou scénáře ke všem řadám. Těšit se tak opět můžeme na návrat starých známých hrdinů, které ztvární herečtí veteráni seriálu jako Millie Bobby Brown, Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton a Joe Keery. Tak doufejme, že nám pátá řada dá co nejdůstojnější zakončení. Však to s těmi závěry příběhově založených seriálů znáte, občas to prostě tvůrci strašně pohnojí. Snad to tudíž nebude případ i Stranger Things.