Čtvrtá řada populárního a úspěšného seriálu Stranger Things je již za dveřmi. Pokud bychom tedy byli úplně přesní, tak respektive jen její první polovina. Přesně tak, jelikož se legendární seriál pomalými kroky uchyluje ke konci, tak tvůrci chtějí očividně veškeré věci pozvolně završovat ve velkolepém stylu. První polovina k nám dorazí již 27. 5. 2022, druhá zas až 1. 7. 2022. Netflix navíc vydal řadu zcela nových fotek, na které se můžete podívat níže. Po obou dvou částech bude následovat i řada pátá, ve které se však celý příběh jednou provždy uzavře. Streamovací gigant nás taktéž ujišťuje, že věci tentokrát budou mnohem temnějšího ražení. Čtvrtá série se totiž hororovému žánru přiblíží ještě o něco více. 

Ale i přestože pátá řada má celý příběh uzavřít, tak to neznamená, že budeme muset celé Stranger Things sérii dát navždy sbohem. Tvůrci totiž naznačili, že v budoucnu bychom se taktéž mohli dočkat případných spin-off projektů, ovšem zatím není známo, na co přesně by se zaměřily. Jediné stanovisko, které bratři Dufferovi ohledně spin-offů zatím zveřejnili, zní následovně:

,,Ve světě Stranger Things je stále mnoho dalších vzrušujících příběhů, které stojí za to představit. Nové záhady, nová dobrodružství a noví nečekaní hrdinové.“

Čtvrtá řada by každopádně měla naše hrdiny opět vzít na zcela nová místa. A i když se to podle vydaných fotek moc nezdá, patřit by mezi ně měla i slunečná Kalifornie. Údajně také máme očekávat zcela novou a nadpřirozenou hrozbu, která bude souviset s určitou mystérií. Pokud však hrdinové budou schopni ji vyřešit, mohlo by to znamenat konec jejich dlouhého boje proti hrůzám ze světa Upside Down. 

Celou čtvrtou řadu si opět vzali na starost bráchové Dufferovi, kteří zatím píšou scénáře ke všem řadám. Vrátí se nám tak staří dobří herečtí veteráni, mezi které patří Millie Bobby Brown, Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton a Joe Keery. A jelikož Netflix už vypustil ven celou řadu fotek, je rozhodně více než pravděpodobné, že se brzy dočkáme i nějakého toho pořádného a plnohodnotného traileru.

Těšíte se?