Když Crunchyroll v dubnu vydal anime adaptaci manhwy Tower of God, mluvilo se o tom jako o velké věci. Anime si bere inspiraci, kde to jen jde. Kromě originálních příběhů se nebojí zadaptovat kdejakou japonskou mangu, novelu nebo hru. Dokonce byli doby, kdy adaptovali americké a evropské klasiky jako třeba Tři mušketýry, Hvězdnou pěchotu nebo Bídníky. Převedení korejského komiksu aneb manhwy bylo však něco vcelku bezprecedentního.

Z nich jsme tu měli jenom dvě epizody podle komiksu Noblese, což neudělalo příliš velkou díru do světa. Dvanáctidílný seriál Tower of God z původní produkce Crunchyrollu tedy předznamenával změnu, kdybychom se mohli dočkávat více adapatací korejských komiksů. Tak se také stalo a vypadá to, že tento trend bude jen pokračovat. Již nyní je oznámený plnohodnotný seriál Noblese. U něj si na větší odhalení musíme ještě počkat, ale God of High School má trailer a královskou porci obrázků.

Přečtěte si také: Druhá série anime Baki nás láká na Ságu o Velkém Raitai turnaji

Webtoon (digitální komiks) předlohu napsal Jihokorejský rodák Yongje Park. Trailer jasně udává tón celého seriálu. Bude se jednat o nekompromisní bojovku, kde dojde na tvrdé pěsti a časem i na mystické schopnosti. Tři studenti zde reprezentují celou svojí zemi v globálním turnaji, aby dokázali kdo je God of High School (Bůh střední školy).

Tři hlavní postavy série jsou Jin Mori, Han Daewi a Yoo Mira. Každý z nich trénoval bojová umění celý svůj život. Každý však má jinou motivaci k tomu, aby se účastnil. Zatímco Jin byl do soutěže povolán jedním z porotců, Han chce využít slávu, kterou mu účast přinese, aby zachránil nemocného přítele a Yoo hledá muže, který by byl hoden přidat šermířské umění její rodiny další generaci. Setkání těchto postav přinese mnoho dynamických situací.

Seriál bude dostupný na streamovací platformě v červenci/júli.