Během včerejšího dne byla oznámena velká novinka pro komiksový svět. Kultovní svět série Sandman, který byl vytvořen Neilem Gaimanem, Samem Kiethem a Mikem Dringenbergem, se spojí s mysteriózním světem série Zámek a klíč od Josepha Hillstroma Kinga, aby mohl vzniknout nový crossover s názvem Locke & Key/The Sandman Universe: Hell & Gone's.

Přečtěte si také: Netflix odhalil herecké obsazení seriálové adaptace Sandmana

Scénář této nové crossoverové série bude mít na starosti syn Stephena Kinga, Joseph Hillstrom King. Jeho práci můžete znát nejen z komiksů Zámek a klíč, ale také z knih Na plný plyn, Ohnivý muž či Rohy. Na tíživé atmosféře Kingova scénáře přidá skvělá kresba od talentovaného kreslíře Gabriela Rodrígueze, jenž pracoval jako ilustrátor právě pro sérii Zámek a klíč.

Příběhová linka prvního čísla nové série Hell & Gone's bude sledovat Mary Locke, jednu ze členů rodiny Zámkových. Její sourozenec Jack by měl být již deset let mrtvý, avšak pravidelně posílá dopisy domů ze samotného pekla. Mary si dá za úkol bratra zachránit, ale snadné to rozhodně nebude. Na cestě na ni bude čekat mnoho překážek. Ze všeho nejdříve bude muset přelstít zákeřného Rodericka Burgesse, Lorda Maguse Řádu prastarých záhad, kterému se povedlo v roce 1916 uvěznit samotného Morphea. Poté bude muset projít House of Mystery, aby se nakonec postavila noční můře známé jako Korinťan v rozpadajícím se království snů.

Ilustrátor Gabriel Rodríguez prozradil magazínu Syfy Wire, že tento projekt byl původně zamýšlen jen jako takový vtip, který se ve finále stal splněným snem. My si osobně myslíme, že oba tyto světy jdou náramně dohromady. Je nám však líto, že se do projektu nezapojí samotný Neil Gaiman, autor původního Sandmana.

Na nový crossover se rozhodně velmi těšíme. Věříme, že tvůrci udělají vše pro to, aby byl komiks minimálně tak dobrý jako Zámek a klíč či Sandman. První číslo crossoveru Locke & Key/The Sandman Universe: Hell & Gone's by měla společnost IDW vydat 14. dubna/apríla tohoto roku. Informace o českém překladu zatím nejsou známé.