Tony Stark, génius, miliardář, playboy, filantrop a hlavně také Iron Man, jeden z nejoblíbenějších superhrdinů z celého Marvel univerza. Mnoho lidí si myslí, že patří mezi novější hrdiny Marvelu, ale není tomu tak.

Poprvé se objevil již v roce 1963 v komiksu Tales of Suspense #39 - Iron Man Is Born! Byl vytvořen Stanem Leem, Larrym Lieberem, Donem Heckem a Jackem Kirbym. Postava Tonyho Starka je dokonce inspirována skutečným člověkem, velmi úspěšným playboyem Howardem Hughesem.

Díky obrovskému úspěchu u čtenářů komiksů si Iron Man nakonec vysloužil vlastní komiksové série a jak asi všichni víte, taktéž otevřel obrovskou filmovou ságu Avengers se svým origin story Iron Man z roku 2008, kdy se s jeho rolí už navždy spojil slavný herec Robert Downey Junior.

Jako každý superhrdina má i Iron Man několik vlastních komiksových sérií podle vizí různých autorů. V roce 2019 začala vycházet nová série s názvem Self-Made Man od amerického komiksového scénáristy Dana Slotta (Age of Heroes, The Amazing Spider-Man) a kreslíře Valeria Schitiho (Guardians of the Galaxy). V USA série vychází ve formě krátkých komiksových sešitů, jež se postupně sbírají na větší svazky, které se následně dostávají i k nám do Čech.

Přečtěte si také: Thor musí utéct z vězení válečníků Hevenu v novém svazku

Ano, první svazek této nové série, jenž obsahuje sešity č. 1 - 5, míří i k nám pod názvem Tony Stark - Iron Man 1: Muž, který stvořil sám sebe. Vydání v Česku má na starosti nakladatelství CREW. Na překladu do češtiny pracoval Štěpán Kopřiva.

Datum vydání je stanoveno na 1. září/septembera tohoto roku. Na eshopu již můžete svazek předobjednat a také si zde prohlédnout krátkou ukázku. Poslední informací, kterou pro vás máme, je už jen oficiální anotace, abyste věděli, co od nové série můžete očekávat.

„Muž, který se odvážně vrhá z vrcholu zítřejších snů, aby na hraně dobrodružství doplachtil až k samým mezím představivosti! Tony Stark je Iron Man. A Iron Man je… myšlenka. Myšlenka, která se neustále proměňuje. Neustále vyvíjí. A Dan Slott s Valeriem Schitim ženou tohoto nezdolného vynálezce k novým výšinám vynalézavosti! Ale Tony má od svého návratu jedno velké tajemství a existuje jen jediná osoba, které důvěřuje: James Rhodes! A taky Jocasta! Machine Man! Gauntlet! Wasp! Sunset Bainová! Arno Stark! A Manticore, nejničivější bojové vozidlo v celém marvelovském vesmíru! Tony Stark je Iron Man a budoucnost nastává právě teď! Tak se připoutejte!“