Japonská komiksová tvorba neboli manga má v Česku a na Slovensku rozhodně velkou a oddanou komunitu. Není tedy divu, že vydavatelé posílají do prodeje nové díly různé mangy jak na běžícím páse. Největším vydavatelem mangy v Česku je bezpochyby nakladatelství CREW a ty teď neoficiálně vydali rovnou 3 nové tituly najednou. A každý z nich je odlišný, jak žánrem, tak stylizací.

Začněme něčím hororovým, třetím dílem z pětidílné série Královská hra od japonského scénáristy Nobuakiho Kanazawy (série Královská hra) a ilustrátora Hitoriho Renda (série Královská hra). V této manze se vžijete do role studentů, kteří se musí proti své vůli účastnit smrtelné mobilní hry. Člověka, který nesplní úkol nebo poruší pravidla hry, čeká smrt. Co však studenti udělali špatně a proč někdo umírá i při dodržování pravidel? Na to budou muset přijít, jinak zemřou všichni.

Druhým titulem trochu odlehčíme situaci, jde totiž o velice příjemně stylizovanou superhrdinskou mangu s názvem My Hero Academia 4 s podtitulem Chlapec, který měl všechno, která spojuje různé americké superhrdiny s japonským stylem vyprávění. Scénář i ilustrace má na starosti Kóhei Horikoši (celá série My Hero Academia). Hlavním hrdinou je mladý superhrdina Deku, který chodí na školu pro superhrdiny a nepatří mezi ty nejlepší studenty. Ve většině situací si dokáže nějak poradit, teď však přichází situace, se kterou nepočítal. Brzy se na škole bude konat sportovní klání, ve kterém jde o všechno. Zvládne to Deku? To se dozvíte ve 4. díle My Hero Academia.

Do třetice všeho dobrého tu máme akční sérii Gantz od Hiroya Okua (Gantz série). Blíže řečeno její 26. díl. V manze Gantz bojují "mrtví" hrdinové proti podivným mimozemským útočníkům. Celá série se blíží do finále. Hrdinové si myslí, že si po poslední bitvě oddechnou, ale bohužel. "Nišiho neblahé proroctví nedá nikomu spát". Závěrečná bitva se totiž blíží den co den a Kuronovi a jeho týmu vrtá v hlavě odpověď na jednoduchou otázku: "Co má ten Gantz vlastně za lubem?"

Všechny tři nové mangy můžete v měkkých deskách zakoupit v českém jazyce na eshopu nakladatelství crew.cz. Pokud Vás manga zaujala teprve nedávno a chcete s ní začít, máte jedinečnou příležitost. CREW totiž nabízí zvýhodněné startovací balíčky většiny manga titulů z jejich repertoáru.