Rok 2021 se přehoupl přes první čtvrtinu a v nakladatelství Comics Centrum to znamená jediné, začátek předprodeje první kolosální knihy pro tento rok. Po úspěšném vydání kolosální knihy Darkness Kompendium: Kniha 3 je tentokrát na řadě třetí masivní svazek série Conan od vydavatelství Dark Horse Comics.

Přečtěte si také: Třetí kolosální kniha série Darkness je v předprodeji

Scénář Dark Horse adaptace má na starosti americký spisovatel Timothy Truman. Ten má za sebou celkem slušnou komiksovou kariéru. Jeho práci můžete znát například z některých komiksů Star Wars, Sgt. Rock nebo Jonah Hex. Trumanův skvělý scénář doplňuje nádherná kresba od komiksového výtvarníka Tomáse Giorella, který má na svém kontě tituly jako Ninja-K, Inferno či Harbinger Wars.

V pořadí třetí masivní svazek s názvem Kolosální Conan, král aquilonský nabídne adaptace Howardových povídek Šarlatová citadela, Meč s fénixem a taktéž dvanáctidílné zpracování jediného románu Hodina draka.

Z pohledu komiksové série od Dark Horse na majitele třetí masivní knihy čekají sešity Conan, král aquilonský: Šarlatová citadela 1–4, Meč s fénixem 1–4, Hodina draka 1–6, Dobyvatel 1–6, Vlci za hranicí 1–4 a Conan z Cimerie: Žal spanilé Akivaši. To vše bude k dispozici na 688 barevných stranách. Kromě příběhů ze zmiňovaných sešitů se mohou fanoušci taktéž těšit na galerii bonusů.

Jak je u Comics Centra zvykem, kolosální kniha bude opět splňovat několik precizních vlastností. Svazek vyjde ve vázané vazbě s matným potahem a s unikátním cover artem od Franka Frazetty. Výtisk bude obsahovat zlatoražbu na titulu a hřbetě, kapitálek, stužku a v neposlední řadě unikátní číslo výtisku včetně speciální strany se jmény všech kupujících.

Samotný předprodej byl již spuštěn. Knihu Kolosální Conan, král aquilonský můžete zakoupit od 1. 4. 2021 do 9. 5. 2021 za 2600 korun. Každá předobjednávka musí být předem zaplacena. „Backeři“ by se svých výtisků měli dočkat někdy během konce letošního června/júna.