Tento měsíc proběhne od 15. do 17. v O2 universu velkolepá akce, která by neměla minout žádného opravdového nerda. Comic-Con se přesouvá do Prahy, takže si o víkendu určitě udělejte čas, protože organizátoři toho letos přichystali fakt hodně. Cesta to byla sice dlouhá a trnitá, protože kvůli pandemii koronaviru jsme se měli akce dočkat už mnohem dříve, ale trpělivost přináší růže. Nadcházející Comic-Con může zastavit už jenom náraz asteroidu, případně mimozemská invaze. Festival se zaměří na popkulturní věci, které pro vás pravidelně zpracováváme i na našich webech Nerdfix a Indian. To znamená na filmy, seriály, videohry, komiksy a knihy, přičemž primárními žánry budou samozřejmě fantasy, sci-fi a horor. A co všechno nás vlastně čeká? 

V první řadě byste měli zvážit možnost nějakého toho cosplaye, abyste hezky zapadli. Kdo ví, možná se z vás na místě stane taková mini celebritka, se kterou se bude chtít každý druhý člověk vyfotit. Navíc na letošním Comic-Conu proběhne kostýmová soutěž PragoCosplay, která bude hodnotit nejen kvalitu zpracování jednotlivých kostýmů, ale i vaše herecké ztvárnění postavy, kterou představujete. Takže si dejte opravdu záležet! Nejen v rámci soutěže se také dočkáme známých cosplay hostů, kterými jsou například Keiko, Mistvein, Han Jones, Lily on the Moon,Arisu, Ayaku a další. Herní fandy určitě potěší přítomnost videoherny a deskoherny, kde na ně čekají desítky nových i retro konzolí, arkád, počítačů a notebooků. Dočkáme se tak i turnajů, virtuální reality a videoherní show s hosty. Jinak na vás čeká celá řada workshopů, soutěží, výstav, koncertů, fotografování, plus i besed se známými osobnostmi z popkulturního světa. A pokud jste posledních několik desítek let nežili někde v jeskyni, tak vám zaručujme, že některé ze zahraničních hostů budete určitě znát. 

Na pražském Comic-Conu se objeví například herečka a muzikantka Natalia Tena, která ztvárnila roli Nymfadory Tonksové z Harryho Pottera. Znát ji mohou i fanoušci seriálu Hra o trůny, ve kterém si zahrála sympatickou Divokou jmeném Oša. Do Česka ovšem dorazí i například herec, který v Jacksonově Hobitovi ztvárnil strašlivého bílého skřeta Azoga. Tím je Manu Bennett, který si taktéž zahrál v seriálech jako Spartakus a Arrow.

Strádat však nebudou ani fanoušci žánru sci-fi. Do Prahy totiž přijede i herec Michael Biehn, který se proslavil díky svým rolím ve dvou legendárních snímcích od Jamese Camerona. Prvním byl Terminátor, ve kterém ztvárnil Kyla Reese, a druhým Vetřelci, kde si zahrál desátníka Hickse. A pokud jste fanoušci Hvězdné brány, tak pro vás máme hned dvě dobré zprávy. Na Comic-Conu se objeví nejen kanadská herečka Torri Higginson, která si zahrála ve filmu Hvězdná brána: Atlantida – Vynoření, ale i Anna-Louise Plowman, novozélandská sympaťačka, jež v Hvězdné bráně ztvárnila mocnou Osiris. Na své si ale přijdou i fandové Červeného trpaslíka. Přijede totiž britský herec a stand-up komik Norman Lovett, který ztvárnil roli palubního počítače Hollyho. Mezi další hosty patří například Jake Busey ze Stranger Things, Toby Stephens, který ztvárnil hlavního padoucha v bondovce Dnes neumírej, charismatický Ray Stevenson, jenž se chopil role jednoho z nejlepších záporáků v seriálu Dexter, a následně další osobnosti jako Hugh Quarshie, Neal McDonough, Sylvester McCoy a Crystal Reed.

Dorazí k nám ovšem i známí tvůrci nejrůznějších komiksů, například Francesco Gerbino, Stewart Kenneth Moore, Marco Turini, Mikel Janín, Clint Langley, Aidan Hughes, Marco Russo, Alice Slavíčková, Petr Kopl, Jan Tatarka, Nikkarin a Dan Černý.

A pokud preferujete čtení bez obrázků, tak se z řad spisovatelů můžete těšit na Unu McCormack, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a mnohé další.

Těšit se můžeme i na koncert symfonického orchestru Filmové filharmonie, na kterém zazní ikonická hudba ze sérií jako Pán prstenů, Harry Potter, Star Wars, Avengers a World of Warcraft

Comic-Con v Praze začne oficiálně od 15. 10. ve 13:00, přičemž ukončen bude 17. 10. v 19:00. Tak si to rozhodně nenechte ujít! A pokud vás zajímá, jak vypadal minulý ročník, určitě se podívejte na naší reportáž!