Brendan Fraser, jedna z největších hollywoodských hvězd z přelomu tisíciletí, kterou mnozí z nás znají především jako dobrodruha Rick O'Connella z legendární Mumie, to v posledních několika letech neměl úplně jednoduché. Zemřela mu matka, potýkal se s nelehkým rozvodem, plus před čtyřmi lety odhalil, že byl v roce 2003 údajně sexuálně obtěžován Philipem Berkem, dřívějším prezidentem Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Do toho všeho v minulém desetiletí kvůli různým rolím podstoupil nejrůznější a komplikované operace. To vše přispělo k tomu, že se Fraser na nějakou dobu utápěl v depresích. Z hollywoodských velkofilmů tak následně téměř zcela zmizel, přičemž vidět jsme ho mohli především v nízkorozpočtových snímcích.

Nedávno ale sympatický herec zazářil v novém filmu Darrena Aronofskyho, který nese název The Whale. A jak se zdá, přijetí role byla pro Frasera trefou do černého. 

Snímek The Whale měl nedávno premiéru na filmovém festivale v Benátkách. A reakce přítomných diváků byla vyloženě fantastická. Po skončení filmu se snímek dočkal šestiminutového aplausu ve stoje, přičemž značná část směřovala právě také k Fraserovi, který ve filmu hraje hlavní roli. Ten byl dokonce z reakce natolik dojatý, že neudržel slzy. Na video z aplausu se můžete podívat níže.

Fraser ve snímku ztvárňuje učitele angličtiny středního věku jménem Charlie, který opustil svou rodinu kvůli jinému muži, jenž byl nějakou dobu jeho milencem. Když pak ale nečekaně zemřel, Charlie se z bolesti ztráty a pocitu viny začal nesmírně přejídat. Nyní tak opět hledá cestu zpět ke své rodině, především ale ke své sedmnáctileté dceři. Sám Aronofsky tak s filmem chce nahlédnout do mysli a srdcí lidí, kteří se musí dennodenně potýkat se svou obezitou.

Fraserův výkon si zatím pochvalují i kritici, přičemž dokonce už je zde jistá šeptanda o tom, že herec by za něj mohl být klidně nominován na Oscara. Necháme se proto překvapit, jak na film budou reagovat i diváci. My si ale na snímek budeme muset ještě několik měsíců počkat, The Whale bude v kinech premiérovat až 9. 12. 2022. Fraserův úspěch je tak hercovým návratem do „velkých“ filmů, přičemž to je i dobrá známka toho, že by se mu mohla konečně zlepšit i jeho kariéra.

Jaký film s Brendanem Fraserem máte nejraději?