Poslední česky lokalizovaná manga, o které jsme na Nerdfixu psali, byl druhý díl temné fantasy série Berserk. Je tedy na čase si představit nějaký jiný japonský komiks, jenž bude trošku více určený pro mladší čtenáře nebo i pro dívky.

Přečtěte si také: Guts versus ďábelský aristokrat ve druhém svazku mangy Berserk

Nakladatelství CREW v tomto týdnu vydalo první svazek nové fantasy série Ateliér špičatých klobouků od Kamome Shirahamy. Hlavní hrdinkou série je mladá dívka Coco, která se již od malička snaží stát čarodějkou. K tomu jsou však potřebné vrozené schopnosti, jež zatím Coco neobjevila. Nezbývá jí tudíž nic jiného než o své budoucnosti snít a vést poklidný život po matčině boku.

Všechno se ale změní, když do její vesnice přijede opravdový čaroděj. Hrdinka ho začne sledovat při provádění magického rituálu a pokusí se ho napodobit. Coco však netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo.

Pokud máte rádi pohádkovou mangu, Ateliér špičatých klobouků by vás neměl zklamat. Navíc se jedná pouze o sedmidílnou sérii, takže by nákup neměl zatížit vaši peněženku. Pokud byste o první svazek měli zájem, můžete ho již zakoupit na eshopu nakladatelství CREW s menší slevou.