V sobotu se odehrál velký online event DC FanDome, který byl oslavou filmů, seriálů, her a grafických románů z komiksové stáje DC Comics. Celý online přenos trval lehce pod čtyři hodiny, během kterých jsme nakoukli pod pokličku mnoha novinkám, ale zároveň celá akce sloužila i k několika rozloučením a vzpomínkám na věci dávno minulé.

Než se vrhneme na souhrn toho nejdůležitějšího, co jsme mohli během eventu vidět, tak bychom chtěli vyzdvihnout celý přenos, který působil veskrze pozitivně a studio, ve kterém excelovala usměvavá herečka a moderátorka Tiffany Smith, mělo výborný grafický design. Navíc se nezapomnělo ani na komunitu. Předěly mezi jednotlivými sekvencemi tvořila paleta fanouškovských obrazů a cosplayů. Prostě online akce, která se snaží co nejvíce přiblížit fanouškům a zdánlivě vytváří pocit spoluúčasti, tak, jak tomu bývá na klasických Conech.

Obsahu byla opravdu pořádná hromada a líbilo se nám, jakým způsobem byl zastoupený obsah pro všechny věkové kategorie. Celý event odstartoval prvotní ukázkou na dlouho očekávaný film Black Adam, o kterém se šeptá už opravdu dlouho. Dwayne Johnson nám potvrdil, že se cítí pro tuto roli jako zrozený a my mu to baštíme i s navijákem. Těžko si představit lepšího herce pro zobrazení Black Adama. Příjemný byl i pohled na další herecké obsazení v čele s nestárnoucím Piercem Brosnanem, který se ve filmu představí jako Doctor Fate.

Poté se dostal ke slovu představitel seriálového Flashe Grant Gustin, který se rozpovídal o tom, jaké je to zachraňovat seriálový svět za pomoci svých potomků z budoucnosti. Upřímně, v časových linkách ohledně Flashe jsme zamotaní jako kočičí klubko, ale fanoušci se můžou těšit již na osmou řadu. Grant Gustin společně s Candice Patton (seriálová Iris West) na počest další série představili dlouho očekávanou část Flashova obleku. Jedná se o ikonické zlaté boty, které si Flash obuje poprvé právě v osmé sérii.

Spoustu informací jsme dostali i ohledně Aquamana. Vládce Atlantidy Jason Momoa právě připravuje druhý díl s názvem Aquaman and the Lost Kingdom, ve kterém se vrátí i staří známí antagonisté, jakými jsou Black Manta a Aquamanův nevlastní bratr Orm. Filmový producent James Wan nám také nastínil, že nový Aquaman se bude odehrávat v mnoha krajinách a bude inklinovat ještě mnohem více k fantasy žánru. 

Pokud nemáte Aquamana dost, tak se můžete těšit i na animovanou minisérii Aquaman: King of Atlantis. Zde opět jako producent řádí James Wan, ale v roli krále Atlantidy se tentokrát objeví německý herec Flula Borg, kterého můžeme znát například jako Javelina z posledního filmu o Sebevražedném oddíle. Z ukázky to vypadá, že komediální seriál v cartoonovém stylu bude Aquamanovi sedět a my se na něj velmi těšíme, protože by k nám měl dorazit ve stejnou chvíli, kdy u nás bude dostupná služba HBO Max.

Svůj prostor maximálně využilo i komiksové nakladatelství Milestone, které se od devadesátých let specializuje na černošskou komunitu a během svého působení vydala populární komiksy Static a Blood Syndicate. Byly oznámeny sbírky starých komiksů, ale i vznik nových. Do toho všeho v Milestone pracují jak na animovaném filmu, tak na hraném. K tomu všemu byl spuštěn program na podporu začínajících komiksových autorů, což velmi kvitujeme.

Segment věnovaný Suicide Squad byl řádně našlapaný. Dočkali jsme se vtipného poděkování fanouškům od herců a neméně zábavná byla hudební videosmyčka s hladovým King Sharkem. Nicméně zlatým hřebem Suicide Squad bylo představení plnotučného traileru na připravovanou hru Suicide Squad: Kill the Justice League. Těšíme se, až konečně uvidíme nějaký pořádný gameplay trailer, ale CGI ukázka byla za nás velmi zdařilá a moc se těšíme, s čím na nás protřelé studio Rocksteady vyrukuje.

John Cena se už jako komiksový hrdina Peacemaker v letošním roce představil ve filmu The Suicide Squad. Již dlouhou dobu víme, že se bývalý populární wrestler do role excentrického potírače zločinu vrátí ve vlastním seriálu na HBO Max. Opět tu máme spolupráci s Jamesem Gunnem, který režíroval všech 8 epizod a z toho jich 5 sám napsal. Ve vtipném traileru můžeme vidět ukecaného Peacemakera a jeho novou partičku společníků včetně známého Vigilanteho, kterého hraje Fredie Stroma. Na první pohled se bude jednat o ztřeštěnou absurdní taškařici, která se nese atmosférou na vlně posledního Sebevražedného oddílu.

Část věnovaná seriálům stanice CW nás zavedla do domu Lois a Clarka ze seriálu Superman a Lois, který je příjemným překvapením seriálové sezony. Seriál zabývající se Kentovic rodinou se může těšit na druhou sezonu, která je momentálně v přípravě. 

Proběhlo také jedno velké loučení. Seriál Supergirl již další sezonu nedostane, a tak jsme mohli vidět a poslouchat poslední rozloučení hereckého štábu, který s námi sdílel své nejoblíbenější seriálové chvíle. Aby toho nebylo málo, tak nám byl ukázán i kraťoučký sneak peek na další pokračování seriálu Stargirl. A abychom měli CW sekci kompletně za sebou, tak na oslavu sté epizody seriálu Legends of Tommorrow jsme měli možnost vidět stovteřinové video shrnující všechny doposud vydané epizody.

My Adventures with Superman je očekávaný animovaný seriál, zde jsme sice trailer neviděli, ale alespoň jsme se dočkali ukázky několika koncept artů, které nám přiblížily seriál samotný. Známý komiksový autor Jim Lee nám pak přiblížil další plány se Supermanem ve světě komiksu. Za zmínku stojí, že Action Comics je momentálně na čísle 1036, což je na komiksovou řadu až neskutečné číslo. 

Třetí řada seriálu Doom Patrol se blíží ke konci a na poslední tři díly nás nalákal zbrusu nový trailer, který ukazuje Doom Patrol v ještě šílenější formě, než v jaké ho známe. Za zmínku určitě stojí i dvojice plakátů z připravovaného Sandman seriálu. Na jednom z nich můžeme poprvé vidět herečku Gwendoline Christie v roli Lucifera.

Poté následoval jeden z dalších zlatých hřebů večera. Konečně jsme mohli vidět teaser na připravovaný film Flash, kde se v hlavní roli objeví Ezra Miller. Ukázka polechtala naši zvědavost a ačkoliv nic neukázala napřímo, tak jsme mohli zaslechnout hlas Michaela Keatona alias Batmana z roku 1989. Zajímavé bylo i prozrazení, že Ezra Miller si střihne ve filmu minimálně dvojroli. Moc se těšíme, jak tento spletenec cestování časem nakonec dopadne.

Velký prostor dostal i animovaný film Injustice, kde jsme mohli vidět ukázku z filmu, která nám představila Jokera a jeho ďábelský plán, který si přichystal pro symbol naděje, Supermana. Ještě zajímavější byl však podle nás krátký teaser na rozhovor trojice Geoff Keighley, Ed Boon a Justin Hartley. Moc se těšíme na celý rozhovor, který bude dostupný během pár dní.

Chvíli bude trvat, než uvidíme cokoliv z připravovaného seriálu Blue Beetle. FanDome si pro nás alespoň připravil kratičké povídání mezi tvůrci seriálu a představitelem hlavní role Xolo Maridueñou. Mnohem záživnější pak byla střídmá oslava dvacetiletého výročí fenomenálního seriálu Smallville, kdy se k obrazovkám dostavila dvojice Tom Welling (Clark Kent) a Michael Rosenbaum (Lex Luthor). Skrze krátké povídání jsme se dozvěděli více o jejich vztahu k seriálu a příjemné byly i gratulační medailonky jejich hereckých kolegů včetně Kristin Kreuk (Lana Lang).

Část věnována Batmanovi a Gotham City odstartoval skvěle sestříhaný trailer na hru Gotham Knights, kde se ponoříme do ochrany města za Batmanovy společníky. Město budou chránit konkrétně Batgirl, Nightwing, Red Hood a Robin a poprvé se dočkáme i ve hře Sovího tribunálu, což je organizace stojící v pozadí takřka všeho, co se v Gothamu děje. O Sovím tribunálu se pak více rozpovídala dvojice Scott Snyder a Greg Capullo, která stojí za komiksovým vznikem této gothamské exkluzivní společnosti.

K našemu překvapení byla oznámena třetí série nepříliš populárního seriálu Batwoman. Ve třetí řadě se spojí strážkyně Gothamu se svojí hlavní protivnicí a vypadá to na velmi zvláštní mix. Uvidíme, jaký prostor dostane v seriálu postava Batwinga, který nám mimo jiné představil i svůj oblek.

Na co se ale naopak velmi těšíme, je animovaný film o Catwoman. Proslulá zlodějka tentokrát přecení své síly a ukradne něco, co by neměla a půjde jí po krku mafie, policie i Batwoman. Z ukázky nám to přišlo jako populární heist filmy Dannyho parťáci a zrovna tato podoba by mohla Catwoman velmi sedět.

V roce 2022 se můžeme těšit taky na hromadu animovaných filmů, kde nejočekávanějším je určitě film o Constantinovi. Nejmenší fanoušci se pak mohou těšit na seriál Batwheels, který se zaměří na život superhrdinských dopravních prostředků. Jestli to dopadne kvalitativně jako animovaný film Auta od Pixaru, tak by se mohlo jednat o zábavu nejen pro nejmladší. Zajímavě vypadá i animák DC League of the Super-Pets.

Speciální pozornost si zaslouží i připravovaný animovaný seriál Batman: Caped Crusader, který vzniká na základech populární série Batman Animated Series. Máme se opravdu na co těšit, protože o produkci se postará hvězdná trojce Bruce Timm, Matt Reeves a J. J. Abrams. Dalším animovaným hitem bude jistě i třetí série Harley Quinn, která boduje na HBO Max.

Dočkali jsme se alespoň krátkých oznámení v podobě čtvrté řady seriálu Young Justice, DMZ a Naomi. Naomi je překvapivě velmi čerstvá postava, která přišla jako blesk z čistého nebe do komiksového světa a hned se dočká svého seriálu. Naopak DMZ je velmi populární komiksová série, která se zaměřuje na novodobou občanskou válku v Americe a na demilitarizovanou zónu, kterou se stal Manhattan v New Yorku. Bohužel na nějaké bližší informace o DMZ je stále příliš brzo.

Trochu jsme doufali, že by se na DC FanDome mohl objevit trailer na film Shazam! Fury of the Gods. Bohužel jsme se ho nedočkali, na druhou stranu alespoň jsme poprvé viděli kostýmy dvou záporaček. Helen Mirren a Lucy Liu se ve filmu objeví jako dcery titána Atlase Hespera a Kalypso a pořádně provětrají prořízlou pusu Shazama a jeho rodiny. Kromě této dvojice se můžeme ve filmu těšit na hromadu mýtických stvoření včetně samotného minotaura.

Část věnována Wonder Woman byla sice exkluzivní přehlídkou nicneříkajícího patosu a vymýšlení hloupých výzev na TikToku, ale aspoň jsme se dozvěděli, že se chystá třetí díl Wonder Woman, kde opět bude hrát prim Gal Gadot. O scénář a režii se pak opět postará Patty Jenkins, z čehož takovou radost nemáme.

Po krátkých ukázkách ze seriálů Sweet Tooth a Pennyworth jsme se konečně dočkali zlatého grálu. Na scénu totiž dorazil nejočekávanější trailer. The Batman nám i svým druhým trailerem vyrazil dech a velmi si přejeme, aby si film uchoval atmosféru, jakou se prezentuje v trailerech. Protože Batman neovládající své emoce a vyvolávající strach ve spojencích je něco, co zde ještě nebylo. Robert Pattinson se nám zatím jako Batman líbí a noirová, temná a brutální atmosféra prohnilého města Gotham taky.

Tak to by byl druhý ročník DC FanDome. Event byl ukázkou širokého spektra, kterým se společnosti DC Comics a Warner Bros. ubírají, a i když vše není úplně růžové, tak v celkovém kontextu se mají fanoušci v následujících měsících opravdu na co těšit.