Už tento týden bude na službě Hulu premiérovat zbrusu nový Hellraiser, ve kterém se slavné role pekelného kněze Pinheada ujme herečka Jamie Clayton. Mnozí fanoušci filmové série ale mají postavu stále spojenou s jejím nejznámějším představitelem, kterým byl Doug Bradley. Ten démonického padoucha ztvárnil nejenom v prvním filmu z roku 1987, ale i v mnoha dalších následných dílech. Někteří fanoušci tak přirozeně touží slyšet jeho názor na Jamie Clayton v nadcházejícím rebootu od Hulu. Herec se však s chválou nedrží zpátky. Na svém Twitteru tak s nadšením napsal následující:

,,Jsem s toho docela ohromený! Chytré přepracování make-upu, třpyt „hlaviček špendlíků“, paleta, cokoliv je ta klíčová dírka/medailon/tracheotomie na krku… Je to jednoduché, jemné, znepokojivé a sexy. Zkrátka tak, jak by to mělo být.“

Pokud vás však zaráží, že Pinheada hraje žena, ve skutečnosti se není nad čím podivovat. Slavný padouch pochází z románu The Hellbound Heart od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský.

I když bude snímek na Hulu premiérovat až za několik dní, dočkal se už předběžných reakcí od kritiků. A zatím se zdá, že se má jednat o nejlepšího Hellraisera od dob prvního dílu z osmdesátek, přičemž mnozí z nich výkon Jamie Clayton velice chválí. Tak snad nás opravdu čeká kvalitní podívaná se vším všudy.

V samotném filmu by se jednou z hlavních postav měla mladá žena jménem Riley (Odessa A'zion). Ta už nějakou dobu zápolí se svou závislostí a kompulzivním chováním. Jednoho dne se jí ale dostane do rukou tajemný Lemarchandův hlavolam, se kterým následně vypustí na svět chaos a zlo, jež se nebude bát jít přes mrtvoly. Dočkáme se i okultisty jménem Vought (Goran Visnjic), který podle nedávného traileru patrně také nebude mít úplně nejlepší úmysly. A samozřejmě se dočkáme i dalších cenobitů, kteří budou strašlivou přítomnost Pinheada doplňovat. 

Režie rebootu se ujal David Bruckner, tvůrce hororu The Ritual z roku 2017. Na scénáři se podíleli Ben Collins, Luke Piotrowski a David S. Goyer, který je nejenom jedním z tvůrců nedávno vydaného Sandmana, ale taktéž je zodpovědný za vznik seriálového Constantina.

Dále se v rebootu objeví herci jako Selina Lo, Drew Starkey, Brandon Flynn, Hiam Abbass, Aoife Hinds a Adam Faison.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.