Deadshot, Harley Quinn, Kapitán Boomerang, Killer Croc, to je jen malý výčet členů Operační skupiny X, která je pro většinu fanoušků známá jako Sebevražedný oddíl. Tato moderní šílená skupina padouchů vedená Amandou Wallerovou je tu s námi již od minulého století a patří mezi oblíbené komiksy z portfolia DC Comics.

Přečtěte si také: Margot Robbie netušila, co se stalo ve Snyderverse s její postavou

Většina fanoušků Sebevražedného oddílu v současné chvíli čeká na filmový reboot od režiséra Jamese Gunna (Strážci galaxie), jenž se v kinech objeví 5. srpna/augusta 2021. Čeští milovníci Operační skupiny X si navíc budou moci zkrátit čekání novým komiksovým svazkem, který vyjde s překladem Pavla Švandy pod taktovkou nakladatelství BB art během tohoto pracovního týdne.

Šestý svazek komiksové série Sebevražedný oddíl (Znovuzrození hrdinů DC) s podtitulem Tajná historie operační skupiny X se převážně zaměří na historii Sebevražedného oddílu z padesátých let, který pod vedením Ricka Flaga seniora chránil svět před mimozemšťany, roboty i dinosaury. Tato skupina se však jednoho dne z ničeho nic ztratila. „Nyní je na Harley Quinn, aby dokončila poslední misi svých předchůdců a zjistila, co se to tenkrát zvrtlo!“

Rudá vlna, nejničivější mimozemská hrozba, jaké kdy lidstvo čelilo, už není bezpečně uzamčená na Měsíci. V cestě ke zničení Země jí stojí pouze Sebevražedný oddíl. Ale než stačí Deadshot varovat Harley, jak velké nebezpečí jí hrozí, na jeho tým zaútočí armáda. Někdo se urputně snaží ochránit tajemství Operační skupiny X, i kdyby to znamenalo zničit ji i s Amandou Wallerovou!“

Nový, v pořadí šestý svazek nabídne fanouškům sešity číslo 27-32 ze série Sebevražedný oddíl. Scénář napsal velšský komiksový spisovatel Rob Williams, jenž se například podílel na několika příbězích legendárního Soudce Dredda. Co se vizuální stránky týče, fanoušci se mohou těšit na kresby od Barnabyho Bagendy (Omega Men), Eleanory Carlini (Doctor Who), Scota Eatona (Bažináč) a dalších úspěšných ilustrátorů.

Komiksový svazek Sebevražedný oddíl 6: Tajná historie operační skupiny X by se měl v prodeji objevit dnes 21. července/júla 2021. Kniha bude k dostání u všech větších knihkupců a ve specializovaných komiksových prodejnách.