Minulý týden uzavřeli hrdinové své dobrodružství v Hupperdooku a pomocí teleportačního kruhu se dostali do města Zadash. Jaká dobrodružství je čekají na tomto místě? To zjistíme již dnes! 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

V minulé epizodě se naši hrdinové rozloučili s městem, které nikdy nespí - Hupperdookem. Před odchodem ale ještě museli vyřídit několik záležitostí. Que T. přesvědčil Pim Bushlokovou, aby se přestěhovala do Vily a postarala se o jeho nevlastní matku. Tento úkol byl obtížnější než se zdál. Naštěstí jsou ale Que a Thom zruční instalatéři a dokázali z obývacího pokoje udělat novou kuchyň dříve, než byste řekli švec. I to, mimo jiné, pomohlo přesvědčit Pim, že se do domu skutečně chce nastěhovat.

Poté Duše ještě vyzvedly nové brnění, které si objednal Thomerican, našly Mistrala, který si dopřával pohodové odpoledne s kávou a daly pár posledních obchodních rad Marshigu Trautovi. Následovalo ještě dojemné loučení s koněm Fifinkou a poté již vzhůru do teleportačního kruhu směr Zadash.

Tam se hrdinové vynořili přímo v archivu Kobaltové duše. Řádu, jehož členem je Anthony. Bohužel se právě Anthony musel v archivu představit a došlo tak na to, čeho se zejména Brindal obával. Místní členové řádu měli informace o tom, že Anthony je hledaný za vraždu své sestry a museli ho tam nahlásit. Našeho oblíbeného mudroprda poté odvedli a zavřeli do vězení.

Zbytek skupiny se mezitím opět setkal se Zermenosem Zářivým. Klerikem, který kdysi oživil Thomericana. Ten jim sdělil, že pro ně má nové informace o Nezzodanovi a také to, že by byl rád, kdyby ho doprovodili na schůzku, která ho zrovna čeká.

Na schůzce se Věčné duše seznámily s Oremidem Hassem a znovu setkaly s Ludinusem Da'leth, dvěma arcimágy Cerberus Assembly. Tito dva muži chtěli vědět veškeré informace, které skupina nastřádala o Nezzodanovi. Duše byly ve sdělování informací velmi opatrné, což se úplně nelíbilo Ludinovi a po krátké chvíli je opustil. Oremid Hass jim ale vysvětlil, že nyní mají se Zermenosem dva úkoly, které se týkají právě Nezzodana. Nabídl jim, aby se jeden z těchto úkolů vydali vyřešit, zatímco on se Zermenosem půjdou na ten druhý. Úkol, který jim Hass představil, spočíval v tom, že se vyrazí seznámit s Nezzodanovým bývalým učitelem a pokusí se od něj získat co nejvíce informací.

Hrdinové s touto domluvou souhlasili. Zejména i proto, že jim Oremid nabídl, že zařídí Anthonyho propuštění z vězení, aby jim s tímto úkolem pomohl. Po uzavření dohody se Duše vydaly směrem do místního hostinec, aby zde počkaly na Zermenose s dalšími informacemi. Nyní čekají až se vrátí, ale předtím se stala jedna velmi dobrá věc. Přišel za nimi Anthony.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

Jaké další informace o Nezzodanovi a jeho učiteli sdělí naší skupině Zermenos?

• Podaří se Duším diskrétně vyslechnout Nezzodanova učitele, nebo to skončí krveprolitím?

• Jak se Anthony vypořádá se vzniklou situací, která je pouze dočasně vyřešena?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a zde na Nerdfixu.