Čeští fanoušci čínského spisovatele Lioua Cch'-sina, tvůrce vyhlášené sci-fi trilogie Vzpomínka na Zemi, budou moci brzy okusit další autorovy dechberoucí příběhy. Brněnské nakladatelství HOST totiž v současné době pracuje na českém vydání povídkové sbírky Toulavá Země, která se v roce 2019 dočkala ne moc povedené čínské filmové adaptace.

Přečtěte si také: Román Nesmrtelnost rozvíjí svět sci-fi trilogie Vzpomínka na Zemi

Povídková sbírka Toulavá země (The Wandering Earth) patří mezi ranou literaturu Lioua Cch'-sina. Originální čínské vydání vyšlo v roce 2000, tedy o osm let dříve, než autor ve světě zazářil trilogií Vzpomínka na Zemi. Cch'-sinovy povídky mají však s touto sérií společnou nejen myšlenku, ale i velmi pozitivní přijetí od čtenářů po celém světě.

Toulavá země nabízí příběhy o sluneční smrti, mimozemských civilizacích, a dokonce i cestování časem či nekonečným vesmírem. Vydavatel také dodává, že čtenáři v knize naleznou podnětné meditace o technologii i umění, kontrastech rozlehlosti a mikroskopičnosti světů, ale i o nekonečném boji mezi životem a smrtí. V tomto díle skutečně rozvinete svou fantazii.

České vydání bude vycházet přímo z toho originálního. Za českou lokalizací totiž stojí česká lektorka čínštiny a překladatelka, Hana Do (Bašová). Datum vydání by mělo spadat na 11. října/októbra 2021. Výtisk fanouškům nabídne 380 stran svázaných v pevné vazbě.

Trailer k filmové adaptaci

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, povídková sbírka Toulavá země se v roce 2019 dočkala čínské volné filmové adaptace s českým názvem Země na scestí (The Wandering Earth). Film se však nedočkal zázračných recenzí, čemuž odpovídá i průměrné hodnocení 51 procent na portálu ČSFD. Pokud si chcete na snímek udělat názor sami, můžete ho zhlédnout na streamovací platformě Netflix