Vláda České republiky dnes v dopoledních hodinách zrušila všechny veřejné akce nad sto lidí a uzavřela školy. Před pár hodinami jsme na Nerdfixu informovali o dopadu na zaklínačský Blavicon, videoherní festival Gamer Pier nebo na vyhlášení Česká hra roku. Nyní tu máme stanovisko společnosti CineStar, která uzavírá do odvolání všech 13 multikin v naší zemi.

„Na základě nařízení Ministerstva zdravotnictví se vedení společnosti CineStar provozující 13 multikin v České republice rozhodlo k okamžitému zrušení všech filmových představení až do odvolání,“ stojí v příspěvku na facebookových stránkách CineStaru.

„Za daných okolností je společnost CineStar přesvědčena, že pouhým omezením počtu osob v uzavřeném prostoru nebude dosažen požadovaný účinek nařízeného mimořádného opatření. Situace kolem výskytu onemocnění COVID-19 budeme vyhodnocovat každý den a veškeré nové informace o obnovení filmových představení pro veřejnost budeme zveřejňovat na svých webových stránkách a sociálních sítích,“ dodává CineStar.

Oproti tomu Cinema City má promítat s omezeným počtem lidí.

Dnes měla mít v kinech premiéru česká komedie 3Bobule a filmy Neviditelný a Frčíme. V dalších dnech Bloodshot, Zapomenutý princ, Emma., Mulan, Pijavice, Téměř dokonalá tajemství, Vysoká dívka, Šarlatán, Andílci i za školou, Ledová sezóna: Ztracený poklad, Můj kámoš špión a Proxima.

Otázkou zůstávají dubnové premiéry jako Black Widow, Pinocchio, Poslouchej, Psí láska, To musí být nebe, Mezi dnem a nocí, Naděje, Paroží, Služebnice, Trollové: Světové turné, Disco, Kanáři, Parking, Lov, Králíček Petr bere do zaječích, Noví mutanti, Pravda nebo Štěstí je krásná věc.

V květnu mají mít premiéru kupříkladu filmy Artemis Fowl, Bourák, Princova cesta, SpongeBob ve filmu: Houba na útěku, Rychle a zběsile 9, Scoob! nebo Guns Akimbo.